Пеевски срещу американците

9128
Пеевски срещу американците
Снимка: БГНЕС

Не можаха да оценят Щатите господин Пеевски и това си е. Човекът е толкова чист, толкова отдаден на народни дела, а те го вкарват в списък "Магнитски". Наложи се да им пише писмо, да жали пред съда, та белким се вразумят. Подчерта им дебело с флумастера онези фрази, на които и адвокатите му държат - "няма данни за престъпление", "няма доказателства". Е, те сигурно ще отговорят, само дано не се подлютят, че майка им жална и на Цонев, и на Сокола, дето морен пие, и на Борисов, все още инспектиращ магистрали - по навик, не мое да се запре.

Ами да, господа американци! Не сте прави. Такъв чист човек като наш Делян направо трябва да си го направите американски гражданин - ще е чест за страната ви. Пък защо не и в Сената на го уредите, той за всичко става. Този свят човек нищо лошо, ама съвсем нищичко не е направил. Труди се честно и почтено, а вие го набутвате в някакви забрани, в някакви подозрения, в някакви лоши неща, дето той няма нищо общо...

Ето, българската прокуратура, при цялото си старание, нищо не откри за господин Пеевски - нито данни за престъпления, нито данни за корупция, чист е! Служебните правителства на др. ген. Радев - също! Специално назначените от тях шефове на НАП какво ли не ровиха, какво ли не търсиха - няма! Всичко си му е законно - и придобиването на имоти и бизнеси, и продаването на същите.

Вие, американците, сте странни хора. Не вярвате на нашата перфектно работеща прокуратура, нито на още по-перфектния наш НАП. При вас сигурно е прието държавата да се меси във всичко, но у нас не е прието. У нас тази работа я вършат някакви шашави разследващи журналисти, но всички знаят, че всъщност вие им плащате, за да омаскаряват такива светли личности като господин Пеевски.

Това, че още по досиетата "Пандора" излязоха данни за пране на пари и данъчни измами, също е ваш сценарий. Искате да компрометирате един човек, за който цялото общество у нас знае как едвам се е дотътрузил с Опела до депутатското място. И как с честен труд и пот на челото (има и снимки за това специално) си е заработвал къшей хляб.

Недейте така, господа американци. Хора като Пеевски са солта на земята. И пипера. И мерудията.

Вашето финансово министерство знае ли, например, кой е Влади? Наш Влади, дето живее у кръстника, кара колата на баджанака, а за жена му няма данни негова ли е. Наш Влади, примерно, ако ви беше един финансов министър, отдавна да ви е вкарал в пътя.

И Блинкен - ама кой е този, бе? За кой се мисли? Затова сега е на съд.

Майтап си правите вие, а у нас положението е избори след избори. У вас такива неща не се случват, защото ви е млада държавата, а нашата е хилядолетна и поради това върви към самоизяждане. И излизайки от едни избори и влизайки в други, ние съвсем губим козите. Тогава са ни особено нужни хора като господин Пеевски - стабилни, знаещи и можещи. А какво правите вие? Удряте ги.

Не е честно така, това дори руснаците не го правят. Е, турците се опитаха, но те са си наши поробители завинаги и каквото и да направят на господин Пеевски, е само за отмъщение, защото той освен светец е и отявлен родолюбец.

Цял живот се държи за перата на Сокола, който е още по-родолюбец, освен че е хидроинженер. И въобще партията им, която вие едва ли познавате, е една от най-родолюбивите. На нея се крепи етническият мир, който вие, колкото и да се стараете, не успяхте да разбиете.

Така че умната, господа американци. Не барайте господин Пеевски. Щото не е решил, не ви е купил барабар с институциите ви. Честно и почтено - така, както само той умее.

Автор: Стефан Стефанов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com