Робот-насекомо действа като разузнавач

1186
Робот-насекомо действа като разузнавач

Учени от Харвардския университет създадоха миниатюрен робот-насекомо, способен да лети по подобие на своите биологични аналози. Разработката е отнела 12 години на екипа, ръководен от Робърт Ууд, съобщи университетският сайт, цитиран от technews.bg.

Движението на всяко от двете крила на RoboBee се управлява от отделен електродвигател, което позволява задаване на направление и височина на полета.

Тревога! Роботи убийци може да наложат свои правила

Активисти от всички ъгълчета на планетата стартираха кампанията „Спрете роботите убийци”. Машините, притежаващи изкуствен и...

Учените се надяват роботът-насекомо да намери приложение в операции по търсене в труднодостъпни места, например в разрушени сгради, в наблюдаващи мисии и други области.

В момента RoboBee се захранва от външен източник, свързан с помощта на проводници. Управлението също се извършва от пулт с жици. Планът предвижда вграждане в робота на леки батерии и модул за приемане на сигнал от оператор.

Цялото оборудване трябва да се събере в конструкция с размерите на пчела, която да остане лека и маневрена. Учените работят и по създаване на колония от роботи-насекоми, които действат съвместно и по-ефективно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com