Сценарии: Как да отклоним вниманието от "Апартаментгейт"?

19309
Сценарии: Как да отклоним вниманието от "Апартаментгейт"?
Снимка: БГНЕС

Този въпрос със сигурност се върти в централата на ГЕРБ от вече доста дни насам. И случилото се по тъмни доби в Габрово мирише на сценарий за отвличане на вниманието поради една причина – полицията арестува побойниците, нападнали младия продавач Венцислав Иванов, после ги пуска, после казва на когото трябва и става "спонтанен протест" с размирици (защото на хората им писна от несправедливости и вече все по-малко им трябва), а новината е централна по медиите, с потенциал да измести "Апартаментгейт". Особено подозрително е, че от МВР така и не обясняват как така пуснаха побойниците, като всичко е заснето на охранителна камера, а след като стана протестът, ги върнаха набързо зад решетките и даже прокуратурата иска да останат там за постоянно.

За да е пълен хуморът, вътрешният министър изведнъж хуква на планирана визита в чужбина, но преди това се прави извънредна среща в Министерския съвет и излиза военният министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов да си говори по любимия въпрос за ромската интеграция и престъпност. И с нито една дума Каракачанов не засяга историята с ареста – говори само как местните власти трябвало да действат стратегически и превантивно!

Напълно неочаквано "Апартаментгейт" не е чудо за три дни, ами продължава. Обясненията и оправданията с оставки явно не връзват. Затова и трябва нещо по-силно. И тъй като никой от апартаментните герои не иска да отиде на съд, камо ли в затвора, ще трябва да се мисли как общественото недоволство да бъде размито. Услужливо предлагам няколко сценария извън много изтърканата вече етническа карта – недотам обмислени, по-скоро такива едни от ненаучната фантастика, т.е. май-май невъзможни за изпълнение.

1. Елена Йончева и Корнелия Нинова с къщи в Барселона! Ако трябва, Бойко да им купи спешно!

2. Нахлуване на мигранти през границата с Турция и набит Симеонов, докато храбро брани родината от бабички-камикадзе! Не е Борисов или Доган, но все е нещо – а и българското общество ще го хване срам, защото така и не тръгна то.

3. Проверка заради несъгласувана с властите тераса в Сараите. Пак е "Апартаментгейт", но пък не е ГЕРБ! Общо взето приказката, че като няма риба и ракът е риба.

4. Случаен пожар в апартамента на Цветанов (най-добре най-новият, че има много), който бързо бива разкрит като умишлен! Моментално ГЕРБ обръща фронта и почва да говори как низвергнати олигарси атакуват един от най-видните борци за справедливост, а проблемът "Апартаментгейт" вече ще е изгорял! Още по-голям ефект би имало, ако при пожара Цветанов си е в апартамента, но тогава ефектът няма да е за отклоняване на вниманието.

5. Симпатизанти на ГЕРБ сурвакат Цветанов не точно за Нова година. 100% отвличане на общественото внимание, макар че всъщност си е живо привличане от друга страна ...

6. Пукане и на двете гуми на "Фалкон"-а, докато Бойко Борисов отива някъде. Няма начин тази новина да не заглуши "Апартаментгейт". Възможно е обаче да стане престараване – да не остане кой да се възползва от заглушаването.

7. Спонтанно недоволство, изродило се във физическа саморазправа със случайни депутати. Ако и случайните депутати бъдат правилно подбрани, пиар чудо може да стане!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Радев да управлява чрез хора на Борисов - каква ирония!

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com