Скандалите, за които не разбрахме заради "Ало, Банов съм"

13466
Скандалите, за които не разбрахме заради "Ало, Банов съм"
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Скандалът "Ало, Банов съм" безспорно се превърна в темата на седмицата. Лично моето мнение като човек, който се занимава активно с информационния поток, е, че той НЕ Е новината на седмицата що се отнася до ефект върху живота ни. Като шум обаче "Ало, Банов съм" е най-звучен и затова стига най-далеч.

За да се обоснова, ще дам и съответните примери - с новини, които са изключително важни и то от гледна точка числа. А числата, както надявам се знае всеки четящ този материал, са това, което е на първо място щом отчитаме значение. И така, ето ги и по-важните новини:

1. ДОГОВОР С НУЛЕВИ ЧАСОВЕ - С КАКВО ЗАПЛАШВА НОВОТО ИСКАНЕ НА РАБОТОДАТЕЛИТЕ

Най-общо казано такъв договор съгласно чуждия опит, на първо място от Великобритания, тъй като там се ползва най-отдавна, предполага хем да сте ангажиран постоянно към даден работодател, хем де факто да работите само когато той ви плаща, хем да получавате пари само когато работите. Ще има ли осигуровки в такъв договор: "Би трябвало, но при положението в България всичко може да се очаква", каза експертът от КТ "Подкрепа" Ваня Григорова пред Actualno.com.

Сравнение по щети за обществото със скандала "Ало, Банов съм": Скандалът е максимум 1,7 млн. лева по изказвания на БСП, спестени осигуровки и загубени приходи за работещи от въвеждане на такъв вид договор със сигурност многократно повече, защото той се въвежда с идеята да важи за работа от дистанция, а не в офиса и това е декларирана работодателска позиция сега - кой знае какво ще стане по-нататък, ако "държавата" (неслучайно в кавички) се съгласи с работодателите.

Не мога да повярвам на Румен Радев

Президентът определено напипва някои нотки на обществения пулс – не може да му се отрече. Най-вече нотката, че нещата в България ...

2. НС ИЗМЕНИ И ОТЛОЖИ НЕЗНАЙНО ДОКОГА ВЛЕЗЛИЯ ВЕЧЕ В СИЛА НОВ ЗАКОН ЗА ГОРИВАТА

От депутатите ни винаги можем да очакваме безумия, но това с този закон минава всякакви въобразими и невъобразими представи и граници. Законът де факто влезе в сила още на 28 януари, но беше изменен без това да става по приетите правила т.е. може да бъде атакуван в Конституционния съд. Освен това, според променените правила няма нужда да внасяш гаранции за бензиностанции, но се иска да имаш определен капитал (20 000 лева на една бензиностанция), за да търгуваш с горива. Когато няма изискване за гаранция, каква е гаранцията, че някой ще има парите да отвори бензиностанцията/бензиностанциите, които уж има? Колко щета е това за държавната хазна от укрити данъци? Сравнението по щети и тук със сигурност показва многократно по-голям проблем от това при "Ало, Банов съм".

Ето два примера, без много усилия какво представлява информационният поток - не само в България, разбира се, но особено в България. Рев, сълзи, сополи за милион и нещо, нито дума за загуби за милиарди. Дано поне малко се ядоса някой, четящ тези редове и се сети като дойде ред да се поставя оценка на избори. Защото БСП ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ОТГОВОРИЛА НА ВЪПРОСА НИ КАК ТАКА НЕЙНИТЕ ЕВРОДЕПУТАТИ ПРЕДИ ДВЕ СЕДМИЦИ ГЛАСУВАХА ВКУПОМ ПРОТИВ ДА ИМА СПИРАНЕ НА ЕВРОФОНДОВЕ ЗА ДОКАЗАНА КОРУПЦИЯ?

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com