След 20 години Земята ще бъде населявана от киборги

8652
След 20 години Земята ще бъде населявана от киборги

След малко повече от 20 години Земята ще бъде населена от хиляди киборги, предсказват бъдещето американски футуролози към Военно въздушните сили на САЩ.

Прогнозата беше направена в рамките на изследователската програма Blue Horizons, която предвижда изготвянето на ежегодни доклади за предсказване бъдещето на технологиите, пише NEWSru.com. Експертите представиха и видео, нагледно демонстриращо тенденциите за „стопяване“ на границата между човек и машина.

Първи изцяло дамски отбор в състезание по роботика

За втора поредна година българчета на възраст между 10 и 16 годишна възраст ще вземат участие в международното състезание по роботика F...

Според специалистите, този процес ще се случва все по-бързо и по-бързо, докато разликите между хората и машините не изчезнат напълно. Това ще доведе до появата на ново поколение жители на нашата планета – киборгите. Интересно е, че по пътя към тази не толкова далечна перспектива сериозна роля се пада на социалните медии.

Американските военни са на мнение, че е необходимо максимално точно да се предвиди как технологиите ще променят нашата цивилизация и как в този процес ще бъде въвлечена тази или онази държава, както и отделни хора. Те смятат, че могат доста точно да предскажат какви конкретни технологии ще бъдат внедрени във всекидневния живот на хората и дават пример за това с имплантирането на чипове в мозъка.

Все пак авторите на това интересно предсказание за бъдещето признават, че никой не може с точност да предвиди последствията от новия етап на прогреса, което, от своя страна, създава сериозни притеснения.

Видеото е съпътствано от особеното настроение, което създава мрачният цитат на Алберт Айнщайн, включен в началото на клипа: „Технологичният процес е като брадва в ръцете на патологичния престъпник“. В интересна графика във видеопосланието са представени ставащите все по-сложни през годините технологии, еволюирали неимоверно от 1500 до 2035 г.

Създадоха робот във вид на медуза

Американски учени създадоха робот във вид на медуза, като за целта използваха силикон и клетки от мускулите на сърце. Medusoid може д...

Програмата Blue Horizons е изследователски проект на Центъра за анализи на стратегии и технологии (CSAT) към Военновъздушните сили на САЩ. Нейна основна цел е да определи как ще изглежда космосът, въздухът и киберпространството в близките 20 години.

Едновременно с това Blue Horizons цели да открие в ранни етапи появата на нова опасност за националната сигурност на САЩ. Програмата трябва също да направи прогноза за използването на различни методи за противодействие на подобна заплаха. Необходимо е обаче да бъде спазено и едно основно изискване – свеждане на евентуалните щети при прилагането на плана за противодействие до минимум.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com