Станахме пълни неверници

5592
Станахме пълни неверници

В два поредни дни Actualno.com публикува интервю с известния в интернет пространството под прякора „Спароток” Павел Серафимов, който упорито защитава автохтонната теория за произхода на българите и оборва налагания в официалните източници славянски произход на българите. Серафимов подкрепи тезите си с аргументи, изследвания и факти, открити от различни учени.

Коментар на редактора

Пътният тероризъм е по-жесток от ислямския фундаментализъм

Испанската полиция арестува българин, който пуснал в социалните мрежи видеоклип как кара с 240 километра в час. След като изгледали ви...

Ако погледнем какво се случи след двете интервюта в коментарите под статиите, ще останем с впечатлението, че най-лошото нещо в живота ни може да е, че сме наследници на древните траки. Защо бе, хора? Толкова ли не ви го побира акълът, че е възможно не всичко да се случило както го пише в официалните учебници по история? Че непрекъснато се правят проучвания, изследвания, че науката напредва и стари теории губят истинност пред нови доказателства?

Какво е било преди 10 хил. години никой не може да каже на 100%. Но обосновани предположения на база изследвания и исторически източници могат да бъдат правени. Затова и се наричат теории – защото никой не гарантира, че наистина е било така едно към едно. И е проява на пълна глупост да се отрича нещо изцяло, без поне да се прочете и да се види на какви основи почива. Колкото повече източници и теории, толкова по-вероятно да виждаме цялата картина.

България отдавна страда от дефицит на доверие. Това е най-голямото престъпление на политико-икономическия ни елит през последните 25 години. Превърнахме се в неверници, които не признават абсолютно нищо, дори когато има основателни аргументи в негова подкрепа. А това е жалко.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com