ТЕСТ: Можеш ли да бъдеш жива рана като Слави в политиката?

10342
ТЕСТ: Можеш ли да бъдеш жива рана като Слави в политиката?
Снимка: screenshot

Сложните въпроси се решават с прости тестове. Твърдим, че може би и ти си достоен да поведеш "Има такъв народ" или към парламента, или към нищото, нали и ти си част от народа и видимо те има: необходимите условия са изпълнени. Сега да видим какви са отговорите ти:  

1. Какво имаш предвид, като кажеш, че ГЕРБ трябва да бъдат изчегъртани? 

а) Че ГЕРБ трябва да бъдат изчегъртани - очевидното. 

б) Ще го кажа в някакъв момент, докато събирам политическо доверие, понеже имаше времена, когато само така се събираше политическо доверие. Но няколко години по-късно ще спра да го споменавам - онова, което беше Бойко Борисов в моите статуси, вече ще се казва Христо Иванов. Ще разчитам, че суверенът ще схване, че искам да се самоизчегъртам от коалицията като това е един вид подобрена версия на изчегъртването на Борисов.

2. Как разбираш идването на Слави Трифонов в политиката?

а) Навремето звучеше така: като вид политически таран, който трябва да разбие със сигурност ГЕРБ и Борисов, понеже само той можеше да събере толкова голямо мнозинство.

б) Като една ситуация, в която всичко те ощипва, изнервя, подлудява, ранява, жива рана! (сякаш ако е така, въобще ставаш за политик). Разбирането ти за вътрешна чистота се раздува дотам, че вместо да изчистиш ГЕРБ, почваш да изчистваш себе си от политиката, постепенно разбирайки, че може би шоуто беше по-добрия вариант. Ама върви измествай Цитиридис обратно. 

3. Какво продължаваш да мислиш за Копипетър Илиев? 

а) Че понякога дори едно интервю по сутрешен блок е достатъчно, за да разбереш, че нарцисизмът не е най-доброто качество в политиката и при толкова убедителна негова демонстрация, може би трябва да спреш да защитаваш човека, който го е проявил. 

б) И до ден днешен смятам, че той беше излишно нападнат, срещу него имаше кампания, човекът е супер, (какво като Тошко Йорданов поиска да се реже ръката на репортер по Крумовите закони за лъжа, а Илиев трябваше да е министър без проблем, след като е плагиатствал научната си работа). Ще го защитавам докрай, защото никога не предавам най-близките си съратници - в случая моята лоялност е по-важна от мнението на суверена, въпреки, че се кълна в суверена, така ги разбирам аз тези работи. 

4. Какво представлява суверенът?

а) Носителят на върховната власт - народът (на теория).

б) Суверенът са тези, които исках да гласуват за мен, и използвах фразата, за да ги полаская в някаква степен, доколкото подобно поласкаване би могло да ги прати при мен като вот; откакто спряха да гласуват за мен обаче все по-рядко използвам тази дума - това не може да е суверен, това са само суеверни хора. Ако "Има такъв народ" е с над 20 % - само тогава е суверен. 

5. Как да разбираме, че през 2020-та написа еди си колко статуса срещу ГЕРБ и Бойко Борисов, а в последните пет месеца не го е споменавал?

а) Изглежда вече странно.

б) Ами, тъй като съм устремен към политиката с идеална цел - да изчегъртам Бойко Борисов - с течение на времето стана така, че моите съюзници, с които трябваше да го изчегъртам, започнаха да стават възнеприятни; и в момента аз негодувам само срещу тях, а не примерно срещу Бойко Борисов, понеже те провалиха моята идеална цел, и по особен начин се въздигнаха до много по-големи архиврагове. Аз самият пречка да изчегъртам Борисов никога не бих имал, те я създадоха и оттам провалиха идеалното ми начинание - очевидно предателство. 

6. Колко пъти можеш да направиш правителство и после да се откажеш от него? 

а) Изглежда - колкото пъти Трифонов имаше тази възможност.

б) Това също са долни инсинуации, причината да падат правителства е, че винаги съм бил принципен човек, който попада в безпринципна ситуация. Например - принципно не исках да съм в коалиция с БСП. Но направих компромис с принципите си. После се оказах в коалиция в БСП и сега опищявам всичко живо заради Нинова, тоест само аз не съм лицемер. 

 

Ако имаш повече отговори а)

Ти си стандартен, редови гражданин, следил общо взето внимателно всички процеси в последните 2 години и сега не си сигурен дали имаше смисъл, ама кво да правиш, отговаряш. 

Ако имаш повече отговори б)

Ти си жива рана от компромиси, угнетявания, морал, чест, безчестност, отговорност и безотговорност в едно; болката ти няма изчегъртване, поне докато гласовете ти стигат да минеш бариерата в парламента; после вече не знаем.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com