ТЕСТ: Размишлявате ли в деня за размисъл в пълна самота, автономност и дзен, или пак правите глупости

3027
ТЕСТ: Размишлявате ли в деня за размисъл в пълна самота, автономност и дзен, или пак правите глупости
Снимка: iStock

В деня за размисъл, както е известно, вие трябва да размишлявате. И да го правите без да допускате каквито и да било външни влияния, които да замърсят чистата ви субективна мисъл с натрапливи и манипулативни внушения. По тази причина е добре да се тествате, за да сте най-сигурни, че вашето политическо съществувание е достатъчно автономно и независимо, и взема решенията си само-самичко, в дълбок дзен. Ето няколко ситуации, по които да прецените как се справяте със задачата.

1. Отваряте фийда на социалните мрежи и още най-горе ви очаква политически статус. Вие:

а) Моментално затваряте приложението, като преди това правите скрийншот, за да може няколко дни по-късно да видите кой е бил човекът, публикувал статуса и да му го пратите с прикрепено съобщение, че точно пък в деня на размисъл не бива да пуска подобни неща, а след това да го блокирате за по-сигурно.

б) Прочитате, коментирате, споделяте и пускате в пет фейсбук групи същото. 

2. В оживения следобед се разхождате из в парка и човекът до вас казва, че най-сетне е заваляло и е започнал да се притеснява за глобалното затопляне. Вие:

а) Правите му остра забележка и му отправяте последно предупреждение да не ви излага на политическо съдържание, тъй като сте чели всички кметски и въобще политически програми и много добре знаете кои партии отдават по-голямо значение на екологичната проблематика и кои по-малко, а от това съвсем естествено следва, че вашият придружител прави скрити за други, но много ясно разпознаваеми за вас внушения в конкретна политическа посока и така пречи на правото ви да размишлявате самостоятелно. 

б) Казвате да, странно че толкова топло беше през октомври, но интересно, за кого смята в това есенно време вашият събеседник да гласува?

3. Минавате покрай будка за вестници и окото ви по случайност се плъзва по заглавията от миналия ден? Вие:

а) Поднасяте огънчето с бензинова запалка към едното крайче на вестниците, като преди това предупреждавате горкия човек отзад да излезе, защото само така може да проявите онази грижа за обществото в деня на размисъл и другите, които подминат будката, да не се подложат на политическо съдържание по същия нелеп начин, по който се е случило на вас. 

б) Вземате си по пет вестника от всеки и сядате в най-близкото кафене. 

4. Успели сте да се справите с всички предизвикателства и в края на деня някой вкъщи отваря хладилника и с половин ухо чувате как си налива бира пред телевизора. Вие:

а) Скачате от дивана, хващате бутилката с едната ръка, а главата му с другата и започвате да срещате един с друг двата обекта, докато не се научи този ваш близък, че в деня на размисъл не трябва да консумира каквито и да било алкохолни напитки. Но докато се отдавате на това благородно занимание изведнъж с ужас осъзнавате, че в момента упражнявате домашно насилие и не че ви пука толкова физически за човека, но пред очите ви веднага преминават онези политически субекти, които изразяват по-отчетливо позицията си спрямо същото насилие и ви хрумва, че по този начин сте направили политическа пропаганда сами на себе си и вече никой не може да ви помогне.    

б) Вземате си и вие една. 

 

Ако имате повече отговори а) (пък и дори само един) 

Вие сте човек, за когото денят за размисъл е свещена дата и винаги обичате да си размишлявате в прочутата поза на скулптурата на Роден. Някои хора са ви виждали така в много подобни съботи и на въпросите на други, заинтересувани дали сте добре и защо не помръдвате вече трети час с брадичка, опряна на юмрука ви, обикновено се отговаря, че утре всичко ще ви мине и просто днес е по-добре да не ви закачат. 

Ако имате повече отговори б)

Вие не можете да прекарате нито миг в това да мислите самостоятелно, но не виждате в това особен проблем и като цяло не разбирате защо въобще се налагаше да решавате този тест - ние също. 

 

Автор: Георги Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com