Тъпите копелета на Коминтерна режат клона, на който седят

18339
Тъпите копелета на Коминтерна режат клона, на който седят
Снимка: БГНЕС

Бурни протести, аналогични по интелектуален заряд на "Гешев е радост", отекват в Скопие. Те са ачик пропаганда на ВМРО-ДПМНЕ на Християн Мицкоски и на проруската Левица на Димитър Апасиев. Защо пропаганда? Защото уж са срещу френското предложение за започване на преговорите по приемането на Северна Македония в ЕС, а всъщност са си антибългарски.

По някаква безумна причина протестите не са срещу Франция, чийто лидер представи предложението. Не са и срещу Гърция, заради която младата държава със столица Скопие вече не се казва Македония, а Северна Македония. Не са тези протести и срещу сърбите, които десетилетия наред асимилират населението край Вардара, а сега го насъскват срещу нас.

Ако някой има обща кръв с македонците, това сме ние, българите. Доказват го и общата история, и многото общи неща в езиците, и самосъзнанието на огромна част от братята край Вардаро.

Но не, тъпите копелета на Коминтерна нямат толкова акъл да се сетят, че най-малко на нас трябва да се гневят. И че като наричат външния си министър Буяр Османи "Бугар Османи" само засилват впечатлението за интелектуален дефицит. Защото ако някой отстояваше най-яростно интересите на Скопие, това беше именно той.

По някаква си причина до момента не видяхме омраза към другарите на Мицкоски - основно сърби и тук-таме руснаци. С което протестиращите ясно показаха кой ги подстрекава - онези, които не искат Македония в ЕС.

Плакатите на демонстрантите съдържаха антибългарски и антиевропейски послания, дори такива с вулгарни надписи. Защото простотията няма почивен ден - и при макетата, не само при нас. Обща черта - поредната. С какво са им криви българите, не е ясно. Ясна е само омразата, която не приема аргументи, защото няма нужда от тях.

Наличието на десетки ранени полицаи обаче говори, че официалната държавна власт няма да толерира до безкрай подобни изцепки. Бидейки на прага на ЕС, Скопие няма никакъв интерес от идиотските попръжни по адрес на същия този ЕС.

Паралелно с това в македонския парламент се проведоха и първите консултации с партийните лидери по отношение на френското предложение. Засега изглежда, че има вероятност то да бъде прието, но от ВМРО-ДПМНЕ настояха за поправки и призоваха към нови протести.

Но да се върнем на Гърция. Преди 4 години на Преспанското езеро тя подписа един договор с Македония след дълги и яростни протести в Атина. Така Македония се преименува на Северна Македония.

Къде се случи това? На същото място, където са костите на цар Самуил и стотиците ослепени български войници. Там, където още кънтят "Преспанските камбани" на българския писател Димитър Талев. Там е и едно от гнездата на национално-освободителната ни борба, в която почти всяка българска фамилия е оставила свой предшественик.

Това езеро си беше част от онази България - Санстефанската! Изконна родна земя, осеяна с костите на дедите ни и напоена с кръвта на няколко поколения българи, записали имената си в пантеона на безсмъртието.

Да, ние помним всичко това. И сме съгласни да приемем, че нашите собствени корени са общи с македонските. Те - не! Те са от Марс! Кой подписа онзи договор, бре? Филанкишията ли? Кой ви преименува държавата насилствено? Ние ли?

Тъпи копелета коминтерновски, дано да ви дойде акълът в главата. Че скоро може на нас да ни дойде друг.

Автор: Стефан Стефанов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

3 предизборни изненади и компромати, идеални за след празниците

Да обичаш на инат: Защо Сърбия остава вярна на Путин

Размисли върху кабинета на служебния премиер

Санкциониран си по "Магнитски"? Ставаш за водач на листа

Забранете и шоколада след хазарта. И се махнете завинаги, лакомници!

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com