Умни маратонки водят към правилната посока с вибриране

4093
Умни маратонки водят към правилната посока с вибриране

Двама индийски рационализатори разработиха маратонки с вграден джипиес. Те се свързват със смартфона на потребителя и вибрират в зависимост от това дали той трябва да завие на дясно, или на ляво.

Търговската марка на новия продукт е The Lachal shoe. В бранда се използва термин от индуисткия език, който означава "заведи ме там". Смарт маратонките ще се продават за 100 долара.

Телевизия и социални мрежи стават едно

Социалната телевизия се превръща в масово явление. Ежеседмично, 62% от потребителите използват социални медии, докато гледат телевизия...

Разработката е направена първоначално за незрящи, но тя може да се използва и от зрящи спортуващи потребители в нова за тях обстановка.

Новите маратонки са дело на Анридух Шарма и Криспиан Лорънс, които живеят в индийския град Бангалор. Първоначално те искали да помогнат на 285-те милиона незрящи хора по света.

Връзката между маратонките и смартфона се осъществява чрез блутут, като приложението може да работи със смартфони, ползващи всички големи операционни системи - Андроид, Уиндоус, и iOs.

Вибриращите устройства се зареждат чрез USB и могат да се включват с гласови команди. Смарт маратонките могат да отчитат броят на крачките и изгорените калории, благодарение на придружаващата ги апликация.

Вижте развитието на Вселената в 78 секунди

78-секунден видеоклип показва развитието на Вселената за 14 милиарда години. Симулацията е дело на учени от центъра по астрофизика Ха...

Източник: БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com