X
 
 

УНСС: Утре Носи Съответната Сума

12184 2
photo of УНСС: Утре Носи Съответната Сума
Последно предупреждение за изключване – това е наказанието за второкурсника Кезим Медев, наложено му от УНСС (Университета за национално и световно стопанство), защото използва Facebook и се обърна с медиите по сигнал за нередност в провеждането на изпит от негов преподавател. Става въпрос за проф. д-р Соня Докова, която, според Медев, му е писала двойка, защото не е пожелал да предаде бял лист в замяна на тройка, както са сторили много негови колеги.

Коментар на редактора

Веднага след налагането на наказанието, от УНСС внушиха на репортерката на Нова телевизия Глория Николова, която е студент в университета, че всъщност с разпространението на случая е показала, че не я е грижа за авторитета на учебното заведение. А на Соня Докова не беше наложено наказание, защото сама е решила да прекрати трудовите си правоотношения с УНСС.

Откровено казано първоначално ми идваше да използвам куп думички не за пред хора, за да коментирам. Но няма – представляващите УНСС сами с действията си направиха повече, отколкото каквито и да е думи могат да опишат. Вместо това ще поставя няколко риторични въпроса към ръководството и преподавателите в университета:

1. УНСС отрича ли, че проф. д-р Соня Докова е действала по случая в разрез на всякакви морални норми?

Студентът, разгласил нередностите в УНСС, е наказан с предупреждение за изключване

Студентът, разпространил информация за нередности на изпита по „Геоикономика и регионално развитие“, е наказан с предупрежд...

2. Проф. д-р Соня Докова отрича ли, че този тип нейна практика изобщо не се е появила сега, а си се развива от много, ама много години? (За това да се учи точно от нейния учебник няма да питам – малко милост да има)

3. Проф. д-р Соня Докова само трудови правоотношения ли е имала с УНСС или може би има и такива по граждански договор, като гост-лектор и т.н.? И ще има ли в бъдеще каквито и да е правоотношения с УНСС?

4. Възпитава ли и окуражава ли УНСС млади хора да не сигнализират, когато има нередности?

Не очаквам отговор на нито един въпрос поради следните причини:

УНСС разследва преподавател, писал тройки без изпит

Наистина е имало студенти, получили тройка при предаден бял лист на изпит при проф. д-р Соня Докова, ръководител на катедра "Регионално...

А) Ректор на УНСС е проф. Стати Стаев – същият, който в разгара на протестите срещу мръсната мафия, обсебила България, даде следният съвет на студентите си: "Като не ви харесва в България, можете да емигрирате". Ако сте забравили - припомнете си в това ВИДЕО!. Нищо чудно – това е човек, който счита за свой висш дълг да остане агент на "Държавна сигурност" - точно когато в България, през 1989 година, вятърът на промяната е особено силен. Вече четири години по-късно Статев още си е начело на УНСС.

Б) В УНСС преподаватели са Пламен Орешарски и Румен Гечев. За премиерстването на Орешарски няма какво да се коментира, ще трябва минимум роман. За тези, които са забравили, Гечев беше министър на икономическото развитие в кабинета на Жан Виденов, както и вицепремиер в същото правителство, както и сътрудник на ДС (изненадани?!). Общото между Орешарски и Гечев, когато управляват – по тяхно време фалират банки. Гечев обаче учи млади хора на икономика, а Орешарски – на финанси. Хич и няма да питам какво точно се научава от тях ...

Утре Носи Съответната Сума (УНСС) – този лаф за УНСС не се появи случайно. По принцип народното творчество доста точно отразява определени аспекти на реалността. Така че, ръководителите на УНСС да не се притесняват толкова за авторитети – те и не го правят, притесняват се само легендата да не пребъде през вековете. Лошо за тях обаче, основното свойство на легендите е точно това, а титлите като "професор", "доктор" и т.н. нищо не значат, когато само крият кухата обвивка.

п.п. Най-срамното в случая със сигурност е, че доста студенти са приели офертата за тройка срещу бял лист. И "академичните просветители" с действията си защитават формирането на точно такова бъдеще - на подлизурщина, която предпочита да се пооблажи без нищо, вместо да работи здраво, за да сте получи нещо прекрасно!

Actualno.com

Етикети:

2 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Анонимен 2 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
    В почти всички университети се намърдаха бивши и настоящи политици, станаха професори и възпитават младото поколение на това, което са научили (и награбили) през черния преход на България!
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Октомври 1 Октомври преди 11 месеца Профил на трол?
    ПРИМОЦИЯ В унсс 2 изпита за 200 марки и едно Прасе. Случайно онова Човекоподобно моника панайотова не беше ли завършило унсс ? А , борисов бойко г*Д ли е ? Все бивши хора днешни г*Дове , престъпници/чки , човешки боклук.
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 23 май

Овен В първата част от деня може да ви засипят спомени. Някои ваши притеснения са отишли прекалено далеч, за да де връщате и да съжал...