УНСС: Утре Носи Съответната Сума

14814
УНСС: Утре Носи Съответната Сума

Последно предупреждение за изключване – това е наказанието за второкурсника Кезим Медев, наложено му от УНСС (Университета за национално и световно стопанство), защото използва Facebook и се обърна с медиите по сигнал за нередност в провеждането на изпит от негов преподавател. Става въпрос за проф. д-р Соня Докова, която, според Медев, му е писала двойка, защото не е пожелал да предаде бял лист в замяна на тройка, както са сторили много негови колеги.

Коментар на редактора

Веднага след налагането на наказанието, от УНСС внушиха на репортерката на Нова телевизия Глория Николова, която е студент в университета, че всъщност с разпространението на случая е показала, че не я е грижа за авторитета на учебното заведение. А на Соня Докова не беше наложено наказание, защото сама е решила да прекрати трудовите си правоотношения с УНСС.

Студентът, разгласил нередностите в УНСС, е наказан с предупреждение за изключване

Студентът, разпространил информация за нередности на изпита по „Геоикономика и регионално развитие“, е наказан с предупрежд...

Откровено казано първоначално ми идваше да използвам куп думички не за пред хора, за да коментирам. Но няма – представляващите УНСС сами с действията си направиха повече, отколкото каквито и да е думи могат да опишат. Вместо това ще поставя няколко риторични въпроса към ръководството и преподавателите в университета:

1. УНСС отрича ли, че проф. д-р Соня Докова е действала по случая в разрез на всякакви морални норми?

2. Проф. д-р Соня Докова отрича ли, че този тип нейна практика изобщо не се е появила сега, а си се развива от много, ама много години? (За това да се учи точно от нейния учебник няма да питам – малко милост да има)

3. Проф. д-р Соня Докова само трудови правоотношения ли е имала с УНСС или може би има и такива по граждански договор, като гост-лектор и т.н.? И ще има ли в бъдеще каквито и да е правоотношения с УНСС?

4. Възпитава ли и окуражава ли УНСС млади хора да не сигнализират, когато има нередности?

УНСС разследва преподавател, писал тройки без изпит

Наистина е имало студенти, получили тройка при предаден бял лист на изпит при проф. д-р Соня Докова, ръководител на катедра "Регионално...

Не очаквам отговор на нито един въпрос поради следните причини:

А) Ректор на УНСС е проф. Стати Стаев – същият, който в разгара на протестите срещу мръсната мафия, обсебила България, даде следният съвет на студентите си: "Като не ви харесва в България, можете да емигрирате". Ако сте забравили - припомнете си в това ВИДЕО!. Нищо чудно – това е човек, който счита за свой висш дълг да остане агент на "Държавна сигурност" - точно когато в България, през 1989 година, вятърът на промяната е особено силен. Вече четири години по-късно Статев още си е начело на УНСС.

Б) В УНСС преподаватели са Пламен Орешарски и Румен Гечев. За премиерстването на Орешарски няма какво да се коментира, ще трябва минимум роман. За тези, които са забравили, Гечев беше министър на икономическото развитие в кабинета на Жан Виденов, както и вицепремиер в същото правителство, както и сътрудник на ДС (изненадани?!). Общото между Орешарски и Гечев, когато управляват – по тяхно време фалират банки. Гечев обаче учи млади хора на икономика, а Орешарски – на финанси. Хич и няма да питам какво точно се научава от тях ...

Утре Носи Съответната Сума (УНСС) – този лаф за УНСС не се появи случайно. По принцип народното творчество доста точно отразява определени аспекти на реалността. Така че, ръководителите на УНСС да не се притесняват толкова за авторитети – те и не го правят, притесняват се само легендата да не пребъде през вековете. Лошо за тях обаче, основното свойство на легендите е точно това, а титлите като "професор", "доктор" и т.н. нищо не значат, когато само крият кухата обвивка.

п.п. Най-срамното в случая със сигурност е, че доста студенти са приели офертата за тройка срещу бял лист. И "академичните просветители" с действията си защитават формирането на точно такова бъдеще - на подлизурщина, която предпочита да се пооблажи без нищо, вместо да работи здраво, за да сте получи нещо прекрасно!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com