X
 
 

За нищо и никаква тераса наказаха Пламен с изгнание във Валенсия

14012 10
photo of За нищо и никаква тераса наказаха Пламен с изгнание във Валенсия
Снимка: БГНЕС
В ранните седмици на "Апартаментгейт" изглеждаше, че се очертава закономерен погром, при който ни се струваше справедливо различни важни фигури да се разделят или с поста си, или с апартамента си, поне това. Прогонването на Цветанов от политическия живот сякаш даде някакъв знак, че все пак има някакъв минимум не, но незначително-присъстващ морал. Половин година по-късно обаче стана немислимото - Пламен Георгиев, който оглавяваше КПКОМПИ и се оказа с недекларирана тераса-обща част, направена за сауна и други благини, бе понижен по следния начин - пратиха го като консул във Валенсия. Цялото помпозно и готино заглавие на титлата, връчена вчера от Министерски съвети, гласи: Георгиев става "генерален консул на Република България във Валенсия, Кралство Испания, с консулски окръг, обхващащ автономните области Валенсия, Мурсия, Кастиля ла Манча и Балеарските острови". 

Жестоко наказание, наистина. Няма недекларирана тераса, няма ненаказано добро.

А сега да видим как би могла да протече бъдещата работа на бившия шеф на една от най-важните комисии и бъдещ консул на един от най-сладките региони в света.

Първо, консулството би могло да бъдеш разширено. На сградата сякаш не ѝ достига нещо. Без да съм я виждал съм убеден например, че има твърде, твърде малко тераси - примерно четири. Шест нови тераси биха могли обаче дадат възможност за гледки под всякакви ъгли, всякакви хоризонти. Консулската работа е такава, че изисква разнообразие за окото, за да може то да си почива от гледка на гледка в едно пренапрегнато, сложно всекидневие.

И макар сега да е лято, а зимата във Валенсия да е твърде мека, все пак, когато един човек е свикнал с домашна сауна, бива ли да го лишим от тази възможност?

Ето защо едно преустрояване на консулството изглежда твърде необходимо. В това отношение, тъй като Георгиев е понижен и прогонен, може би трябва да се измислят облекчаващи живота му процедури. Към сауната може да се добави парна баня, флотация в капсула, солна баня: тези трите задължително. Само така би могло човек да компенсира стреса от дългата си и плодотворна, както се убедихме, работа на борец срещу корупцията, останал незамесен в нея.

Балеарските острови включват, разбира се, Палма де Майорка, да ви подсетим. Ужасно място просто. Там, отдавна е известно, се събират винаги провинени правителствени изгнаници, осъдени да прекарват дните си сред скучен пейзаж и зловещо студено време, за да изкупят вината си. Обикновено ги оставят без нищо и им дават само някой прокъсан тефтер, в който да водят отчаяните си записки. Но нека бъде там и нека страда. На никого не пожелаваме да отиде в Палма де Майорка и нека това държавно отмъщение стои за поука на всички, които наивно си мислят, че корупцията в тази страна никога не се наказва.

 

Автор: Райко Байчев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Пламен и Жупел 6 Пламен и Жупел преди 1 месец Профил на трол?
  Пацо Терасата = дон Пацо ди Терасо дел Валенсия , с други думи Терасиньо.
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Приятно ми е, викайте ми Терасиньо.
  : 0 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Идиоти управляват България!
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Идиотите сме ние, че им даваме зелника ! А те, те са Мафия предвождана от Кръстника СИКаджия .
  : 0 !
 • Една ВИП Мутра 4 Една ВИП Мутра преди 1 месец Профил на трол?
  Законът ГЕРБ : "Кради, за да имаш, върти далавери, за да управляваш" !
 • Слона от Орландо 4.1 Слона от Орландо преди 1 месец Профил на трол?
  То това е Светото Верую на всички партийноорганизирани отрепки, които са или са били, или ще бъдат някога на власт в тази скапана държава. Поне нещо различно досега не сме виждали.
  : 0 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Всяко чудо за два дни....утре тоя с терасите ще бъде забравен и никой няма да го барне.....мафията яко е обхванала държавата ....народа не може нищо да прлмени...българия е собственост на бойко!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Не са го наказали, а като доказан спец по строителството и маскирането на незаконни тераси, са му поставили задаа да построи тераса на една къща ... в Барселона, не Неговата друга къща ...
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Далавераджията Гешефтар, спец по тераси и подзвездни пространства, доказана ГЕРБ Отрепка да се пръждосва от България ! На този му трябва среща с г-н Калашников у нас или в чужбина . Много ГЕРБ хлебарки се навъдиха ...
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Ами че той Пламенчо ако е хлебарка, та това е една много тлъста хлебарка ! Угоена ГЕРБ хлебарка .
  : 2 !
missing image
Дневен хороскоп за 17 септември

Овен Това е ден, в който ще може да постигнете чудеса. Трябва само да сте напълно праволинейни и да не се отклонявате със странични дейности от...