X
 
 

За откраднатите лични данни плащаме милиони - не държавата, ние!

9231 4
За откраднатите лични данни плащаме милиони - не държавата, ние!
Снимка: iStock/Guliver
"В четвъртък (бел. ред. - т.е.  днес, 22 август) ще обявим глобата. Няма да е малък размерът, ще е в милиони". Това заяви пред в. "Сега" председателят на Комисията за защита на личните данни Венцислав Караджов, визирайки случая с хакерската атака срещу НАП.

За да не се обърка някой, глобена ще бъде НАП. И пак, за да не се обърка някой, НАП ще плати с пари от държавния бюджет. А съвсем да не се обърка някой – държавният бюджет се пълни с НАШИТЕ пари! На всички нас имам предвид, които още плащаме данъци.

Та какво излиза сега – НИЕ ще платим глоба, защото ни окрадаха. Ще я платим, защото сме позволили да ни е така уредена държавата, че дори в такива случаи да ни краде. Ще я платим, защото не ни пука и като дойде време да защитим своето, ходим за гъби, в Гърция или дявол знае къде.

Когато си се омазал до ушите, както НАП, най-нормалното нещо е да си понесеш отговорността. Да я понесе този, който е поддържал системата. Да я понесе този, който пише потребителско име admin и парола 1234. Да я понесе този, който не надзирава дали се случват такива неща като в предните две изречения! Как да я понесе ли – като плати със заплатата си глобата! И нямам предвид един човек – няколко са, по реда на въпросите. Знаят се и кои са – например НАП я надзирава финансовият министър Владислав Горанов.

Между другото, в прословутото си интервю пред сутрешния блок на БНТ, (бъдещият) главен прокурор Иван Гешев обясни как НАП е жертва в случая – виновни са само хакерите! Г-н Гешев, а като има глоба за НАП и я плащаме НИЕ, ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, какви сме тогава? В Академията на МВР преподадоха ли го този урок?

И за финал - НАП кога ще каже най-после какви точно данни изтекоха? Ей така, поне от кумова срама! Или данъчните не знаят - нищо чудно, предвид нивото на акъла - 1234 ...

Автор: Ивайло Ачев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • май-май Дилайла , 3 май-май Дилайла , преди 5 месеца Профил на трол?
  Твоята Камелиа . Целуни и пудел Пипи от мехе . До скоро - и не забрави да вземеш тенджерата с млякото от огъня .
 • ЦЕНЗУРА от АНАЛНИТЕ 2 ЦЕНЗУРА от АНАЛНИТЕ преди 5 месеца Профил на трол?
  Цензура ! Това според Ивайло Акащия е свободата на словото !
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Ква цензура те е подгонила бе ватен педофил?
  : 4 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  И кога ще накажат някой от НАП за това безобразие. Тук става думи за ощетяване на държавата с милиони само от глобата. Народът е ощетен с милиарди. Време е някой да бъде осъден. Примерно Галка на 30 години затвор, Иванчева например за нищо беше осъдена на 20.
Последно в Актуално