За повече салам, Ганьо, трябва свобода

6705
За повече салам, Ганьо, трябва свобода
Снимка: БГНЕС

Преди всичко е интересът на държавата – пред защитата на определени права. Това съждение на кандидата за президент на най-голямата партия в България и председател на Народното събрание Цецка Цачева разбуни духовете в края на миналата седмица.

Коментар на редактора

Радев ще е президентският вариант на Фандъкова, но по-зле

Това са първите избори, които е абсолютно реално ГЕРБ да загуби. Първо, заради фактора "Цачева". Цецка не е нищо от това, което българ...

Разбуни всъщност е твърде силно казано. Възмутиха се хора във Facebook, възмутиха се и политици като Радан Кънев и хората, приближени до ДСБ. И толкова – потъна и този скандал в блатото на българското безвремие. А не бива – защото тази реплика е основополагаща за лошото положение в България.

Свободата е преди пълният стомах! За толкова години преход това не разбра българина. Затова избира отново и отново хора, които обещават, че ще му пълнят стомаха – дали с асфалт, дали с друго. Но не се сеща да избира хора, които да му позволят сам да намери начин да си напълни стомаха.

Защо вторият вариант е по-добър? Няма да убеждавам никого с думи, само с цифри – пред тях и боговете мълчат. Държавите, които не са майка-кърмилница на гражданите си, са много по-добре от тези, които са. По-просто – гражданите на държавите, където не действа максимата "партията е държава", имат повече пари. Ето и за доказателство данни от националните статистики на две групи държави: средна нетна месечна заплата в България – 379 евро; в Хърватия – 746 евро; в Словакия – 738 евро; в Полша – 700 евро; в Чехия – 773 евро; в Литва – 601 евро; в Латвия – 623 евро, в Естония – 937 евро, в Гърция – 947 евро; в Словения – 1023 евро; в Западна Европа – по-добре да не продължавам... Да видим и другата група държави, които минават за европейски: средна нетна месечна заплата в Русия – 433 евро; в Беларус – 290 евро; в Молдова – 194 евро.

Какво е различното между двете групи ли – в първата държавата дава шанс, във втората – не особено. България на хартия е в пъвата група - НА ХАРТИЯ! Ако Бай Ганьо и така не разбере защо трябваше да опнем на простора Цецка Цачева и съгласилият се с нея Румен Радев относно "преди всичко интересът на държавата, не защитата на човешките права", тогава няма какво повече да се обяснява. И да не търси салам!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com