Египет ще ръководи комисията за изчезването на самолета

496
Египет ще ръководи комисията за изчезването на самолета
Снимка: Getty Images / Guliver

Египет ще оглави официалната комисия за разследване на изчезването на самолета на пътувал от Кайро за Париж, съобщи началникът на египетското управление за разследване на въздушни произшествия Айман ал-Мокадем.

В комисията ще участва и Франция, която е производител на самолета "Еърбъс А320" и страната с втория по големина брой хора, пътували с полета.

Отломките край о. Карпатос са от изчезналия самолет, потвърди авиокомпанията

Египетските авиолинии потвърдиха циркулираща от няколко часа информация в медиите, че край гръцкия остров Карпатос са намерени останки ...

Великобритания изпраща военен кораб и самолет, които да се включат в издирването на изчезналия самолет.

Египетският премиер Шериф Исмаил изрази съболезнования на близките на пътниците и екипа на самолета на "Иджипт Еър". Той обясни, че засега единствено има яснота за района, където самолетът е паднал.

Всичко, което можем да кажем, е, че връзката със самолета е прекъснала в определен район и издирвателната операция в концентрирана там. Военните изпратиха самолет и кораби, които скоро ще пристигнат. Сътрудничим си с гръцките власти и гръцки самолети в момента претърсват района, заяви Шериф Исмаил на международното летище в Кайро.

Египетският министър на авиацията Шариф Фатхи обяви, че засега е твърде рано да се изключи, която и да било хипотеза за изчезването на самолета на "Иджипт Еър". Той все пак призна, че самолетът е по-вероятно да е бил свален заради терористична атака, отколкото в резултат на технически проблем. Засега няма информация и за намерени останки от машината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com