Епидемията от ебола ще доведе до недостиг на храна

28012
Епидемията от ебола ще доведе до недостиг на храна
Снимка: Getty Images/Guliver

Разпространението на вируса ебола поставя в тежко икономическо положение някои от и без това най-бедните африкански държави. Възможно е епидемията да доведе до недостиг на храна, казаха представители на ООН, цитирани от БГНЕС.

Ограниченията за движение в Гвинея, Либерия и Сиера Леоне, доведоха до паника за недостиг на храна. Това причини също така рязък скок в цените.

"Достъпът до храна се превърна в нарастващ проблем за много хора в трите засегнати държави и техните съседи", обясни Букар Тияни, регионален представител на организацията в Африка. Според него несигурността в прехраната ще се засили през следващите седмици и месеци.

Ебола уби 1552 души,а 3062 са заразени, според последните данни, публикувани от Световната здравна организация (СЗО). При сегашните темпове на разрастване на инфекцията от СЗО смятат, че засегнатите райони ще се нуждаят от 490 милиона долара, за да поставят вируса под контрол. Дотогава 20 000 души могат да бъдат заразени.

Япония разработи 30-минутен метод за откриване на ебола

Японски изследователи разработили 30-минутна технология за диагностика на смъртоносния вирус ебола, предаде БГНЕС. Професор Джиро Ясуд...

Междувременно Нигерия потвърди, че в страната има още един случай на зараза с ебола. Така общо заразените стават 17 души. 231 души пък са под наблюдение.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com