X
 
 

Испанската брегова охрана спаси 200 мигранти на Коледа

1251 0
Испанската брегова охрана спаси 200 мигранти на Коледа
Снимка: Getty Images/Guliver
Мигранти, засечени край бреговете на Гран Канария, са били спасени от кораб на испанската брегова охрана и откарани в пристанището на Аргинегин на остров Гран Канария на 23 декември 2019 г., съобщи АФП.

Испанската брегова охрана заяви, че е спасила около 200 мигранти на Коледа, измъквайки ги от нестабилните им лодки в Средиземно море, предаде БГНЕС.

Говорилня в смъртта

193-те страни от ООН заявиха, че ще се опитат да подобрят съдбата на бежанците, за да отговорят на безпрецедентната криза, но не фиксир...

В съобщението се казва, че мигрантите са спасени в поредица операции край бреговете на Испания и Мароко.

През 2019 г. най-малко 1 246 мигранти са загинали, предприемайки рисковано пътуване през опасните води на Средиземно море, търсейки нов живот в Европа, сочат данни на Международната организация за миграция в САЩ.

Най-голям брой спасени хора са намерени около островите Зафарин край Мароко и на малкия остров Алборан, общо около 120, съобщи испанската брегова охрана.

Няколко други лодки са открити край югоизточния бряг на Испания, както и край Гибралтар и близо до Канарските острови в Атлантическия океан.

Черна гора разполага военни по границата за защита от нелегални мигранти

Съветът за отбрана и сигурност на Черна гора, председателстван от държавния глава Мило Джуканович, реши на днешната сесия да разположи ...

Actualno.com

Етикети: