Поредица от нови ограничителни мерки в Мароко заради коронавируса

2413
Поредица от нови ограничителни мерки в Мароко заради коронавируса
Снимка: Getty Images/Guliver

Мароканското правителство обяви поредица от нови ограничителни мерки, които ще влязат в сила от 23-ти юли, за борба с разпространението на коронавируса, съобщава ТАСС. Както се отбелязва в изявлението на кабинета на министрите, решението на властите се основава на препоръките на Научно-техническия комитет, предвид значителното увеличение на броя на регистрираните през последните дни инфекции и смъртни случаи.

Налага се национална забрана за нощни пътувания между 23:00 ч. и 04:30 ч. Изключение ще бъде направено за лица, работещи в жизненоважни сектори и сфери на дейност, както и за лица с неотложни здравословни проблеми. За да пътуват между префектури и провинции, гражданите ще трябва да представят сертификат за ваксинация или специално разрешение за пътуване от властите. Купоните и сватбите са забранени и само 10 души могат да участват в погребение.

Каква е истинската причина за конфликта между Испания и Мароко?

В средата на май испанският екслав в Северна Африка Сеута се сблъсква с безпрецедентен приток на нелегални имигранти от Африка - около...

Според изявлението на правителството, кафенета и ресторанти, транспорт и обществени басейни трябва да работят само на 50% от общия капацитет. Срещи и събития на открито могат да присъстват до 50 души. Ако този брой е надвишен, трябва да е получено разрешение от местните власти. "Опасността от разпространение на пандемия все още продължава, особено след появата на нови щамове коронавирус в кралството. Настоящата ситуация изисква стриктно спазване на всички правителствени разпоредби и всички превантивни мерки, предприети от здравните власти, включително физическа дистанция, хигиенни правила и задължително носене на маска, за да се запазят важни постижения на Мароко в борбата срещу пандемията“, подчерта Кабинетът на министрите.

По-рано мароканското правителство отново удължи санитарното извънредно положение, въведено на 20.03.20 г., за да се противопостави на разпространението на коронавируса. То ще важи до 10-ти август. На 28-ми януари крал Мохамед VI стартира национална кампания за ваксиниране на населението срещу коронавирус. В съответствие с инструкциите на монарха, ваксинацията е безплатна за всички граждани, както и за чужденците, постоянно пребиваващи в страната. Това ще засегне 80% от населението на Мароко (около 30 000 000 души). Към днешна дата в кралството са ваксинирани над 11,41 милиона души, като над 9,69 милиона от тях са получили двата компонента на ваксината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АФРИКА:

Руски военни кораби навлязоха в Червено море

Блъсканица за помощи уби 7 души в Нигерия

Освободиха стотици нигерийски ученици след въоръжено отвличане

В потъваща лодка: Турция спаси 139 мигранти (ВИДЕО)

Без майтап: Терористите Хамас също казаха, че скърбят и жалят за жертвите в Москва

Пълен ужас: "Фабрики за бебета" в Нигерия - един потресаващ черен бизнес

Нов Свят: В Африка е открит регион със стотици неизвестни досега фауна и флора

Наводнения, свлачища и проливни дъждове убиха 23 души в Папуа Нова Гвинея

21 загинали при тежка катастрофа в Кабул

Нигер прекъсва военното си сътрудничество със САЩ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com