X
 
 

Умиротворителна конференция в Берлин за Либия

656 0
Умиротворителна конференция в Берлин за Либия
Снимка: Getty Images
На предстоящата на 19-ти януари в Берлин конференция за Либия ще бъде разгледан и, евентуално, приет документ, разработен в рамките на берлинския процес, заяви федералният министър на външните работи Хайко Мас, цитиран от DPA. Този документ ще позволи да се гарантира прекратяването на огъня и да започне политическия процес под егидата на ООН.

„Искаме на тази конференция отново да обсъдим (документа – бел.ред.) с всички участници и, ако успеем, да го приемем”, каза министърът.

Русия: Враждуващите страни в Либия се съгласиха да продължат режима на тишина

Враждуващите страни в либийския конфликт се съгласиха да продължат да спазват договореностите за спиране на огъня, въпреки че Халифа Ха...

Той не уточнява, за какъв вид документ става въпрос и какво е неговото съдържание, но твърди, че с негова помощ „ще бъдат създадени такива условия, че двете страни в гражданската война няма да бъдат в състояние да продължат въоръжения конфликт в средносрочен и дългосрочен период”. Вместо това ще започне политически процес под егидата на ООН.

Като цяло, министърът е настроен оптимистично по повод предстоящата конференция.

Берлинската конференция ще се проведе след преговорите в Москва между двете враждуващи страни в Либия, в които участваха представители на Русия и на Турция. Те завършиха без споразумение.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители