Завърши операцията по изваждане на останките на самолета на Egypt Air

410
Завърши операцията по изваждане на останките на самолета на Egypt Air
Снимка: Getty Images/Guliver

Операцията за изваждане на останките от жертвите на катастрофата на 19 май на египетския самолет A320. Издирването на самия самолет на дъното на Средиземно море продължи около месец, припомня БГНЕС.

Наетият от правителството в Египет за операцията по търсене кораб "Джон Летбридж" (John Lethbridge) на международната компания „Дийп оушън сърч” (Deep Ocean Search) е извадил от морското дъно "всички намерени до момента останки и се отправи към пристанището на Александрия, където човешките тела и фрагменти от тях, ще бъдат предадени на египетските криминалисти и представителите на главния прокурор", се казва в съобщението на египетските власти.

Французи възстановиха черната кутия на разбилия се самолет на Egypt Air

Френските експерти успяха да възстановят черната кутия на разбилия се на 19 май египетски самолет А 320, съобщи египетската разследваща...

Корабът ще се върне на мястото на операцията за издирване за повторно изследване на морското дъно с цел "откриване на нови възможни останки от пътниците и екипажа, както и други елементи останките, с цел да се увери, че нищо не е пропуснато".

Преди катастрофата на египетския самолет А 230 на египетската авиокомпания на борда е било регистрирано задимяване и рязко повишаване на температурата. Излетелият от Париж за Кайро самолет изчезна на 19 май от екраните на радарите около 35 мин. преди кацането си на международното летище в Кайро. Всичките намиращи се на борда 66 души - 56 пътници от 12 страни и 10-членен екипаж загинаха. Черните кутии бяха открити и извадени с разлика от няколко часа на 16 и 17 юни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com