92-годишният Рупърт Мърдок се сгоди за рускинята Елена Жукова

3677
92-годишният Рупърт Мърдок се сгоди за рускинята Елена Жукова
Снимка: Getty Images

Медийният магнат Робърт Мърдок се е сгодил за приятелката си, потвърдиха от екипа му.

Съобщава се, че 92-годишният Мърдок се среща с пенсионираната руска молекулярна биоложка Елена Жукова, 67 г. от няколко месеца.

Бракът, който се очаква да се състои в лозето и имението му Морага в Калифорния тази година, ще бъде петият, но това е шести годеж на Мърдок. Миналата година той се оттегли от поста председател на Fox и News Corp.

Според вестник New York Times, който разказва за случилото се, сватбата е насрочена за юни и поканите вече са изпратени.

За родения в Австралия Мърдок се говореше, че се среща с Жукова скоро след като годежът му с бившата полицайка Ан Лесли Смит беше внезапно разтрогнат през април 2023 г. Твърди се, че двойката се е запознала на парти, организирано от една от бившите му съпруги, родената в Китай предприемачка Уенди Денг.

Сватбите на Мърдок 

Другите бивши съпруги на Рупърт Мърдок са австралийската стюардеса Патриша Букър, родената в Шотландия журналистка Анна Ман, г-жа Денг и американският модел и актриса Джери Хол.

Преди това Жукова беше омъжена за руския петролен милиардер Александър Жуков, а дъщеря им Даша - светска и бизнесдама - беше омъжена за руския олигарх Роман Абрамович до 2017 г.

Рупърт Мърдок започва кариерата си в Австралия през 50-те години на миналия век - в крайна сметка през 1969 г. купува вестниците News of the World и The Sun в Обединеното кралство. По-късно той закупува редица американски издания, включително New York Post и Wall Street Journal.

През 1996 г. стартира Fox News - сега най-гледаният телевизионен новинарски канал в САЩ. Чрез News Corp, която е основана през 2013 г., Мърдок остава собственик на стотици местни, национални и международни медии.

Кариерата му не минава без скандали. Един от най-вредните моменти за него е прословутият скандал с телефонните хакери в Обединеното кралство, който избухна, след като стана ясно, че News of the World е подслушвал гласовите съобщения на убитата ученичка Мили Даулър. В крайна сметка таблоидът фалира именно заради този скандал.

През септември Мърдок обяви, че се оттегля от водещата роля в медийната си империя, като предаде управлението на сина си Лахлан, а по-късно пое ролята на почетен председател на Fox и News Corp.

"Ню Йорк Таймс" съобщава, че бракът на Мърдок с Жукова едва ли ще повлияе на бъдещето на бизнеса му, който се държи на доверително управление от четирите му най-големи деца, предава БГНЕС. 

ОЩЕ: Рупърт Мърдок се оттегля от медийната си империя. Оставя всичко на един човек 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Най-малко три жени са заразени с ХИВ след козметична процедура в САЩ

САЩ спират вноса на руски уран

САЩ смекчи наказанието за употреба на марихуана

Полицията влезе в окупирана сграда на Колумбийския университет (ВИДЕА)

Извънредно положение в пет провинции на Еквадор

Глобиха Тръмп с 1000 долара за нарушения по делото "пари срещу мълчание"

Десетки радикални пропалестински активисти превзеха сградата на Колумбийския университет (ВИДЕА)

Тежка присъда за американец за опит за шпионаж

Джо Байдън проведе разговор с лидерите на Катар и Египет

Най-малко 25 загинали след автобусна катастрофа в Перу

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com