Американец се кандидатира за губернатор заради енота си

26302
Американец се кандидатира за губернатор заради енота си

Марк Браун, жител на щата Тенеси, реши да се бори за поста губернатор, за да си върне домашния любимец - енотът Ребека.

Браун разказва, че през 2013  представители на агенцията за надзор на животните са взели любимката му. Според някои съобщения, това се е случило, след като Браун и Ребека са станали популярни в интернет, а според друга информация - заради оплакване от неговия съсед. Така или иначе, Браун е останал без миещата си мечка и е решил да се бори за него.

Корупционен скандал накара губернатора на Токио да подаде оставка

Губернаторът на Токио Наоки Иносе подаде оставка заради корупционен скандал. Иносе, който пое управлението на японската столица преди ...

Собственикът на Ребека е написал няколко писма до агенцията, отнела му животното. Събрал е и 60 000 подписа в онлайн петиция, адресирана до губернатора на щата Тенеси Бил Хаслам, която до момента остава без отговор.

По думите му властите са игнорирали напълно исканията му да си върне Ребека. Затова той иска да получи достъп до решаването на подобни въпроси.

На 4 януари 2013 г., когато започна предизборната кампания, Браун публикува в интернет съобщение до потенциалните си избиратели, в което се жалва от настоящата ситуация и заявява, че започва кампанията си заради енота. Много онлайн медии приветстваха инициативата на Браун и написаха материали в нейна подкрепа.

Как самият губернатор Бил Хаслам е реагирал на появата на необичайния си конкурент, не се съобщава.

Местан: Политиката е хищник

Политиката е хищник, който изяжда авторитетите. Достатъчен е непредубеден поглед назад в историята на българския преход, за да се уб...

Марк Браун започва да качва клипове в YouTube с домашния си любимец през 2012 година. Тогава обаче любимец на семейството не е Ребека, а енотът Ганшу, който умира през зимата на 2013 година.

През лятото на същата година клиповете му стават хит в мрежата, а по-късно става ясно, че в дома на семейство от Тенеси живее друг енот, заменил починалия домашен любимец. Това е Ребека, която съвсем скоро бе отнета от Браун.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com