Американски финансист: Китай осигурява "значителна възможност" за глобалните инвеститори

2025
Американски финансист: Китай осигурява "значителна възможност" за глобалните инвеститори
Снимка: Getty Images/Guliver

Китайският пазар предоставя „значителна възможност“ за глобалните инвеститори и корпорации, тъй като зад него стои стабилната икономика на страната и нейните постоянни усилия за напредване на реформите и отваряне. Това заявява в интервю за агенция „Синхуа“ Брандън Ахърн, главен инвестиционен директор на Krane Funds Advisors, американска фирма за управление на активи, специализирана в китайски борсово търгувани фондове, предаде "Радио Китай", цитиран от 24 часа.

„Китай осигури изключителна възвръщаемост за инвеститорите, доказано от впечатляващото представяне на индекса MSCI на местния китайския технологичен сектор през годините“, посочва той. Според Ахърн, с отварянето на местните пазари на акции и на продукти с фиксиран доход, инвеститорите от целия свят имат шанса да получат експозиция към по-широк кръг компании и да се възползват от възможности, които предлага Китай.

Анализатор: ЕС трябва да се събуди, Вучич е обърнат изцяло към Русия и Китай

Вече стана ясно, че президентът на Сърбия Александър Вучич не седи "на два стола", а само на един и той е обърнат към Русия и Китай. То...

„Пекин свърши изключително добра работа, като осигури по-голям достъп на чуждестранни инвеститори, мениджъри на чуждестранни активи, брокери, дилъри и застрахователни компании“, подчертава финансистът, отбелязвайки, че последното десетилетие, през което китайските власти извършиха редица реформи за по-нататъшно отваряне на финансовия сектор е „много силно доказателство“, че страната е силно ангажирана с този процес.

По думите на Ахърн, китайският пазар на акции A е бил много устойчив тази година, воден от инвеститори, които имат положителна представа за това как компаниите ще се възползват от икономиката и мерките на правителството за справяне с епидемията от коронавируса. Коментирайки нестабилността в китайските офшорни листвания след неотдавнашни регулаторни стъпки, Ахърн отбелязва, че пазарните тревоги се дължат на това, че „много инвеститори временно се оттеглиха встрани“, и е важно да има рационална перспектива за регулиране.

„Регулирането не е лошо нещо, а в някои ключови сектори е оправдано“, каза експертът. Според Ахърн, KraneShares CSI China Internet ETF, която държи китайски компании, регистрирани в САЩ и Хонконг, е отбелязала значителен приток от около 6 милиарда долара тази година. „Това е силен индикатор за увереността на инвеститорите, че тези иновативни компании ще могат да се придържат и да се адаптират към регулациите“, казва той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Директорът на ФБР: TikTok е проблем за националната сигурност на САЩ

Републиканците за малко да сложат прът за новата военна помощ на САЩ за Украйна

Две жени са открити мъртви, а дете е отвлечено във Вашингтон: Полицията издирва бивш полицай

CNN: Оръжията от САЩ са близо до Украйна, ще пристигнат светкавично

Йоко Оно с медал за изключителен принос към американската култура

Австралийският премиер нарече Илон Мъск „арогантен милиардер“

"Купуването на мълчание е изборна измама": Прокуратурата с удар срещу Тръмп

ООН: Азия с най-много щети от климатичните промени

Антъни Блинкен: САЩ не прилагат двойни стандарти за правата на човека в Израел

Байдън: Военната помощ ще пристигне бързо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com