Американски медиен магнат загина в катастрофа с частен самолет

31770
Американски медиен магнат загина в катастрофа с частен самолет

Един от собствениците на американския "Филаделфия инкуайърър" и на още няколко медии Люис Кац загина в самолетна катастрофа в събота вечерта. Новината съобщи главният редактор на вестника Бил Меримоу. Магнатът е пътувал с частен самолет заедно с още шест души, чиито имена досега не са съобщени.

За падането на ВИП самолета Gulfstream IV беше съобщено преди часове, но имената на пасажерите бяха запазени в тайна. Ясно е само, че машината е излетяла от летище в близост до Бостън и веднага след като е започнала да се издига, се е появило огнено кълбо и останките са рухнали на земята.

Пилот се разби в собствения си дом

Пилотът оцеля след катастрофа с малък самолет в къща, която е притежавал преди години. Към момента развитието на събитията в странния ...

Тече разследване, но няма заключение за причините за катастрофата. Машината е регистрирана на името на фирма и с нея се извършват бизнес полети. 72-годишният милионер и медиен магнат Кац е бил със сигурност на борда.

Милионерът натрупва състоянието си от операции в банковия сектор и рекламата, прави бизнес и с аренда на места за паркиране в големи американски градове. Той е известен и с инвестициите си в спорта – бил е съсобственик на клубове от Националната хокейна лига и на НБА.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com