X
 
 

Аржентина и Уругвай успяха да се преборят почти изцяло с аварията с тока

1166 0
Аржентина и Уругвай успяха да се преборят почти изцяло с аварията с тока
Снимка: БГНЕС
Електрозахранването е почти изцяло възстановено на територията на Аржентина и Уругвай след аварията, станала сутринта на 16 юни, обявиха в изявление властите в двете държави.

Срив в електроснабдителната система в неделя сутринта остави Аржентина и Уругвай без електричество. Аржентина обяви, че възнамерява да проучи подробно този безпрецедентен случай.

Съдбата на Валери Легасов - мъжът, разследвал аварията в Чернобил

Съветският ядрен физик Валери Легасов ръководи комисията, която разследва катастрофата в Чернобил. Той е привърженик на прозрачността и...

"Според данни в 20:15 (01:15 бг време), 98% от общото електрозахранване е възстановено", се казва в изявление на Министерството на енергетиката на Аржентина.

Две компании, занимаващи се с доставката на ток в страната - Edesur и Edenor - също съобщиха, че са възстановили предоставянето на услуги на 100% от своите клиенти.

Националната електрическа компания на Уругвай съобщи, че "98,5% от услугите, нарушени по време на сутрешната авария са възстановени, а работата на екипите по отстраняването на аварията ще продължи до ранните сутрешни часове".

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално