Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атентат ли е взривът в Нешвил?

27 декември 2020, 08:49 часа • 1942 прочитания

Разследващите смятат, че експлозията в американския Нешвил е била свързана със самоубийство, извършителят е мъртъв, мотивът му е неизвестен, съобщават източници от разследването, пише БГНЕС. Все още не са посочени подробности, но по-рано полицията заяви, че на мястото на експлозията са намерени човешки останки, а след това заяви, че в града вече няма заплаха за сигурността.

Припомняме, че фургон или „дом на колела“ експлодира на 25-ти декември сутринта в централната търговска зона на Нешвил, като нанесе щети наоколо - на много домове, търговски площи и телекомуникационна компания. Съобщава се, че клетъчните и наземни комуникации на оператора все още не са напълно възстановени в региона. По предварителни данни са ранени трима души и животът им е извън опасност.

Местната полиция нарече инцидента "умишлено действие". ФБР ръководи разследването. Според източници на Си Би Ес 63-годишният жител на Нешвил Антъни Куин Уорнър е имал микробус със същата марка и модел като колата, която е експлодирала в петък.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес