Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байдън: САЩ не могат да обърнат гръб на Украйна

23 февруари 2024, 20:47 часа • 1951 прочитания

Американският президент Джо Байдън предупреди, че не може САЩ "да обърнат гръб" на Украйна в контекста на чакащата окончателно одобрение от Конгреса помощ от 60 милиарда долара за Киев, предаде Франс прес. Агенцията поясни, че републиканците в Камарата на представителите се противопоставят на разглеждането на въпросния допълнителен законопроект за националната сигурност, след като той бе одобрен от Сената.

Още: Байдън обяви над 500 нови санкции, за да накаже Путин заради Навални

"Не можем да обърнем гръб точно сега", защото руският президент Владимир Путин "разчита точно на това", заяви Байдън, цитиран от АФП, в реч в Белия дом в навечерието на втората годишнина от руската инвазия в Украйна, която е утре, предаде БТА.

Още: Путин отговори на Байдън, който го нарече "луд кучи син" (ВИДЕО)

Според Ройтерс се очаква Байдън да проведе утре видеоконферентен разговор с президента на Украйна Володимир Зеленски и лидерите на страните от Г-7. Днес президентът на САЩ обяви над 500 нови санкции за Русия по повод навършването на две години от началото на руската война срещу съседната държава.

Още: "Заветът за смелостта му ще живее чрез Юлия и Даша": Байдън се срещна с вдовицата и дъщерята на Навални (СНИМКИ)

Някои от санкциите са свързани и със смъртта на руския опозиционен лидер Алексей Навални. Днес Байдън каза, че освен с лидерите на Г-7 ще говори скоро и с ръководителите на ЕС и НАТО.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес