Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байдън събра рекордни средства за предизборната си кампания

29 март 2024, 05:53 часа • 1154 прочитания

Предизборна проява за набиране на средства за кампанията на президента на САЩ Джо Байдън с участието на бившите стопани на Белия дом Барак Обама и Бил Клинтън генерира рекордната сума от над 25 милиона долара, предаде БТА. 

Още: Байдън нападна Тръмп, че иска да унищожи здравеопазването

Но събитието беше прекъсвано на няколко пъти от протестиращи, които бяха седнали сред огромната аудитория в залата. Те ставаха от място и скандираха възгласи срещу политиката на Байдън на подкрепа за Израел във войната с "Хамас", която до момента е отнела живота на над 30 000 души в Газа.

"Засрами се, Джо Байдън"

Обама каза, че Байдън се придържа към ясни нравствени норми по въпроса за Израел и е готов да изслуша всички страни в спора и да намери общ език. 

Обама добави, че смисълът на кампанията за преизбиране на Байдън не се състои само в това да се изложат аргументи против бившия президент Доналд Тръмп, но и да се изтъкнат постиженията на правителството на демократа, което е разширило достъпа на населението до здравеопазване, наложило е таван на цените на инсулина и е предприело уникален по рода си преход в областта на енергетиката.

Клинтън каза, че икономическите показатели на управлението на Байдън са задминали доста тези от времето на Тръмп.

Още: Байдън и Тръмп спечелиха първичните избори в Луизиана

Байдън върши прекрасна работа за Америка

"Аз гледам фактите", каза Клинтън. "А те са, че той върши прекрасна работа за Америка" и заслужава втори мандат.

Преди събитието кортежът с тримата лидери премина покрай стотици протестиращи срещу войната на Израел с "Хамас" в Газа. Някои по-млади и прогресивни избиратели, които са гласували за Байдън през 2020 г., са силно недоволни от твърдата му подкрепа за отговора на Израел на нападението на "Хамас" от 7 октомври.

Още: Байдън: Тръмп е психически негоден да бъде президент

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес