X
 
 

Боинг призна за проблем в софтуера на симулатора на 737 MAX

2518 0
Боинг призна за проблем в софтуера на симулатора на 737 MAX
Снимка: iStock/Guliver
Боинг призна, че трябва да коригира недостатъците в софтуера на тренажора за 737 MAX, използван за обучение на пилоти, след двете смъртоносни катастрофи, убили 346 души, съобщава АФП.

"Боинг“ е направил корекции в софтуера на симулатора 737 MAX и е предоставил допълнителна информация на операторите на тези устройства, за да се гарантира, че обучението на симулатора е адекватно за различните условия на полет", се казва в изявление на компанията.

Boeing реши да спре всички самолети от модела 737 MAX

Нови доказателства от мястото на самолетната катастрофа в Етиопия, накараха Boeing да разпореди спиране на полетите с техния модел пътн...

Компанията не е посочила кога за първи път е разбрала за проблема и дали е информирала регулаторните органи за него.

Изявление е първия път, в който Боинг признава, че има недостатък в дизайна на софтуера, свързан със 737 MAX, чийто софтуер се смята, че е виновен за трагедията със самолета на Ethiopian Airlines.

Според Боинг, софтуерът на полетния симулатор не е в състояние да възпроизведе определените условия за полет, подобни на тези по време на катастрофата на Ethiopian Airlines през март или катастрофата на Lion Air през октомври.

Боинг работи в тясно сътрудничество с производителите на устройства и регулаторите по отношение на тези промени и подобрения, за да гарантира, че обучението на пилотите не е нарушено", пише в изявлението.

Пак проблем с Boeing 737 MAX, за щастие пътниците се отърваха само с уплаха

Boeing 737 МАХ на Southwest Airlines кацна по спешност заради проблем в двигателя, предаде БГНЕС. "Самолетът се завърна и кацна успешн...

Southwest Airlines, основен клиент на 737 MAX с 34 от самолета, заяви пред АФП, че очаква да получи първия симулатор "по-късно тази година ".

Полетите с тези самолети бяха спрени по целия свят, очаквайки одобрение от американски и международни регулатори, преди да могат да се върнат в експлоатация.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители