Бразилия може да пострада от недостиг на ток

680
Бразилия може да пострада от недостиг на ток
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро призна, че Бразилия може да се сблъска със сериозен проблем с енергийните доставки през следващите месеци поради интензивната суша, която засяга водноелектрическите централи, обезпечаващи 63% от енергията, генерирана в страната, съобщава "Дойче веле", цитирана от БГНЕС.

"Изправени сме пред сериозен проблем. Изживяваме най-голямата хидрологична криза в историята и ще имаме главоболия", заяви държавният глава в изявление, което даде пред група последователи пред централата на двореца на Алворада, официалната резиденция на бразилското президентство.

Разработчикът на „Спутник V” съди здравния регулатор на Бразилия за клевета

Разработчикът на руската ваксина срещу коронавирус „Спутник V” заяви в четвъртък, че ще съди здравния регулатор на Бразили...

"Това е най-голямата регистрирана криза. Имаме още един шанс. Не е валяло и дъждът обикновено пада до март. Това означава, че сега сме във фазата на суша. Ще видим какво можем да направим," добави лидерът на крайната десница.

Националната агенция за електрическа енергия (Aneel) вече предупреди, че хидрологичният баланс на Бразилия през влажния период 2020-2021 г., който приключва през март, е най-лошият, тъй като индикаторът започва да се измерва през 1991 г.

Aneel обясни, че обемът на валежите през последните месеци е доста под очакваното ниво, което оставя нивата на водата в язовирите на минимални нива и поставя под въпрос капацитета на водноелектрическите централи да работят с пълен капацитет.

Нивата на водата във водноелектрическите централи в югоизточните и централно-западните райони на страната са на най-ниското си ниво от 2015 г., когато страната също е изправена пред водна криза, според агенцията.

Бразилия не одобри "Спутник V", инспектори от ЕС са в Русия да проучват ваксината

Бразилската национална агенция за санитарна инспекция не разреши внос и употреба в страната на руската ваксина "Спутник V", съобщава ТА...

Органът предупреди за необходимостта от пускане в експлоатация на някои топлоцентрали, които Бразилия активира в аварийни периоди, за което призна, че бразилските потребители ще трябва да плащат най-скъпите цени за електричеството през следващите месеци.

Министерството на мините и енергетиката на Бразилия вече поиска генераторите да бъдат готови, в случай че се наложи да пуснат в експлоатация аварийните топлоцентрали поради историческата суша в регионите, където се намират основните водноелектрически централи в страната. Правителството също така разреши вноса на електроенергия от Уругвай и Аржентина в случай на необходимост от нормализиране на електроснабдяването.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Доналд Тръмп осъди пропалестинските протести в САЩ

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com