X
 
 

Бразилия обвинява различни компании, главно гръцки, за голяма екокатастрофа

606 0
photo of Бразилия обвинява различни компании, главно гръцки, за голяма екокатастрофа
Снимка: БГНЕС
След като обвини за голямото замърсяване на плажове със суров петрол един кораб от Гърция, правителството на Бразилия посочи още 4 големи танкера, които може да са отговорни, предаде БГНЕС, позовавайки се на Reuters.

"Маран Аполо", "Маран Либра", "Минерва Александра" и "Кап Пемброук" са имената на другите 4 плавателни съда, които може да са изпуснали суров петрол в морето.

5 000 военни спасяват плажовете на Бразилия от най-големия разлив на петрол в историята

Бразилия разположи 5 000 военослужещи по плажовете си на фона на ярост от бездействието на правителството към най-лошия разлив на нефт ...

В продължение на два месеца, на плажове в североизточната част на Бразилия периодично изплуват петна нефт, които се полепват по скалите, пясъка и морското дъно. Първоначално Бразилия обвини за това танкера "Бубулина", който плава под гръцки флаг и е собственост на "Делта Танкерс".

"Маран Аполо" и "Маран Либра" са два огромни танкера, способни да пренасят до 300 000 тона суров петрол. И двата са собственост на гръцката компания "Маран Танкерс Мениджмънт". Според информацията, двата гигантски кораба са заредили петрол във Венецуела и са минали покрай бреговете на Североизточна Бразилия.

"Минерва Александра" е танкер от категория "Афрамакс", способен да пренася около 100 000 тона суров петрол. И този кораб е собственост на гръцка компания - "Минерва Марин" ООД. Той е натоварил петрол на едно от американските пристанища в Мексиканския залив и е отплавал за Азия.

"Кап Пемброук" е танкер от категория "Суецмакс". Капацитетът му е 156 000 тона суров петрол. В последните месеци е направил много курсове между Северна и Южна Америка. Собственост е на белгийската фирма "Юронав НВ".

Англия забрани хидравличното разбиване на скали за добив на нефт и газ

Фракингът (Хидравличното разбиване на скали) бе забранен в Англия, след като ново проучване породи отново загриженост за риска от земет...

От "Минерва Марин" и "Юронав" не коментираха обвиненията.

От август до октомври големи петна суров петрол замърсиха редица плажове в Бразилия. Властите съобщиха, че нефтът е убил десетки животни, а някои от доброволците, които чистили замърсяването без необходимата екипировка, са се разболели.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 19 ноември

Овен През този ден е моментът да кажете ясно какво точно желаете. Не че няма да има друг път, но моментът ще отмине. Сега ще бъдете разбрани, при...

Последно в Актуално