Бразилия тества нова китайска ваксина срещу COVID 19

3262
Бразилия тества нова китайска ваксина срещу COVID 19
Снимка: iStock

Бразилия ще започне иновативно клинично тестване на ваксина, произведена от Китай, срещу новия коронавирус във вторник, като ще предостави първите дози на около 900 доброволци, съобщиха официални представители, предаде AFP.

Коронавирусната ваксина, разработена от частната китайска фармацевтична компания Sinovac, е третата в света, която е започнала фаза 3 изпитания или мащабни тестове върху хора - последната стъпка преди одобрението на официалния регулатор.

Израел ще следи до края на годината мобилните телефони на заразените с коронавирус

Парламентът на Израел разреши Националната разузнавателна агенциа да продължи да следи до края на годината мобилните телефони на заразе...

Той ще се прилага на лекари и здравни работници, които доброволно участват в програмата в шест щата в Бразилия, една от страните, засегнати най-силно от пандемията.

"Изпитанията на CoronaVac, една от ваксините, която е в най-напреднал стадий на тестване в света, ще започнат в клиничната болница на Сао Пауло", каза на пресконференция губернаторът на щата Жоао Дория. Той допълни, че първоначалните резултати се очакват в рамките на 90 дни.

Sinovac си партнира с бразилския изследователски център за обществено здраве, института Бутантан, по време на опитите. Ако ваксината се окаже безопасна и ефективна, институтът ще има правото да произведе 120 милиона дози по сделката. "В Бразилия бихме могли да имаме първата ваксина, която ще бъде широко използвана, което е много, много обещаващо", каза ръководителят на Бутантанския институт Димас Ковас. Бразилия е втората най-силно засегната страна в пандемията на коронавирус, след САЩ. Общият брой на починалите е надхвърлил 80 000 до понеделник и са регистрирани общо 2,1 милиона инфекции до момента. Тези мрачни цифри правят страната подходяща за тестване за потенциално успешни ваксини, тъй като вирусът все още се разпространява бързо. Бразилия също помага за провеждането на фаза 3, за тестване на друга експериментална ваксина, разработена съвместно от Оксфордския университет във Великобритания и фармацевтичната фирма AstraZeneca. Друга ваксина, разработена от държавната китайска компания Sinopharm, също влезе в изпитания във фаза 3 този месец в Обединените арабски емирства. Това са трите в най-напреднал стадий на развитието си ваксини от десетките проекти в световен мащаб на учените, които се състезават за разработване и тестване на успешна ваксина срещу коронавирус. Друга, четвърта съществуваща ваксина срещу туберкулоза също е във фаза 3 изпитвания в Австралия като потенциална имунизация срещу COVID 19.

Вижте още:

Втората фаза на клиничните изпитания на руската ваксина са на финален етап

Втората фаза на клиничните изпитания на руската ваксина срещу коронавирус е във финалния си етап, съобщи Алексей Кузнецов, помощник на ...

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 21 юли

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Който гласува помощ за Киев, да стане част от украинската армия: Идея на крайнодясна конгресменка

Сенатът на САЩ отхвърли републиканските искове за импийчмънт на вътрешния министър

Microsoft засече руски опити за влияние на предстоящите избори в САЩ

Пример за учебник по политическо лицемерие: Протежето на Тръмп в Конгреса се сети за Украйна (ВИДЕО)

След като споделил опасения за безопасността на самолетите: Инженер на Boeing бил тормозен и заплашван

"Time" нареди Юлия Навалная сред най-влиятелните личности за 2024 г.

САЩ няма да поднови петролния лиценз на Венецуела

УНИЦЕФ обяви колко деца са загинали в Ивицата Газа

"Той е мой приятел": Тръмп и Дуда се срещнаха в Ню Йорк

Републиканците представиха нов военен пакет за Украйна, но с куп условия в него

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com