Бърни Сандърс вече наваксва на Клинтън и в социологическите проучвания

2618
Бърни Сандърс вече наваксва на Клинтън и в социологическите проучвания
Снимка: Getty Images/Guliver

Бърни Сандърс стопи разликата с Хилари Клинтън в надпреварата за номинацията на Демократическата партия на САЩ за Белия дом, сочи анкета, друга дори го поставя пред бившата фаворитка за първичните избори, предаде БГНЕС.

Сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс събира 42% от одобрението на хората с намерение да гласуват за демократите в национален мащаб, срещу 53% за Хилари Клинтън. Това сочи анкета на Уолстрийт джърнъл (Wall Street Journal) и Ен Би Си (NBC), публикувана в четвъртък. Статистическата грешка е 3,5 пункта. За месец Сандърс стопи повече от половината от изоставането си спрямо Клинтън, особено под влиянието на зашеметяващата си победа в първичните избори в Ню Хемпшир през миналата седмица.

Клинтън загуби в Ню Хемпшир, Тръмп обаче изплува

Вече са ясни победителите в първичните избори за американски президент в ключовия щат Ню Хемпшир. Това са Бърни Сандърс за демократите ...

Сенатор Сандърс дори е поставен пред Хилари Клинтън в друго проучване, проведено за Фокс Нюз (Fox News), също публикувано в четвъртък: 47% срещу 44%, с неуточнена допустима грешка, но над 3 пункта. Напредъкът е значителен, тъй като в началото на годината Хилари Клинтън водеше средно с 20 пункта.

В Невада, където предварителните избори на демократите са в събота (20 февруари), едно от малкото допитвания, публикувано от Си Ен Ен (CNN) в сряда, изравни двете кандидатури на партията: 48% от демократите подкрепят Хилари Клинтън, срещу 47% за Бърни Сандърс (6 пункта допустима грешка). Именно там бяха кандидатите в четвъртък (18 февруари), с цел да привлекат испаноезичните избиратели, които са повече от една четвърт от населението на щата. Хилари Клинтън дори получи подкрепата на съпруга си Бил, пристигнал в четвъртък в Лас Вегас, където е съсредоточено три четвърти от населението на щата Невада. Бившият президент посети служителите на казино „Харахс” (Harrah's) в тяхната столова, където Хилъри Клинтън вече бе идвала миналия уикенд. Самата тя вече обиколи подземията на „Сизър палас” (Caesars Palace) в нощта срещу четвъртък, за да се срещне с камериерките.

"Бих искала да ви помоля да дойдете да ме подкрепите в събота сутринта", призова ги тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка