X
 
 

Чудо: Жена оцеля при падане от 1,5 км, след като парашутът й не се отвори

7425 3
photo of Чудо: Жена оцеля при падане от 1,5 км, след като парашутът й не се отвори
Снимка: Getty Images/Guliver
30-годишна жена падна от повече от 1500 метра преди да се блъсне в дървета, информира CBS.

Денис Демърс все още асимилира това, което й се случи в събота вечерта в Троа-Ривиер, Канада, когато парашутът й не успя да се отвори и тя се стовари от километър и половина на земята.

"Това е чудо", заяви Демърс пред Радио Канада. "Не знам как човек може да оживее при такова падане от самолет."

30-годишната жена се приземила в гориста местност и се възстановява в болница с няколко фрактури, между които счупени прешлени, но полицията твърди, че животът й не е застрашен.

Прабаба на 102 г. скочи с парашут в Австралия за благотворителна кауза

Пра-прабаба на 102 г. стана най-възрастния парашутист в света, след като скочи от 4300 м. над Южна Австралия. Пристрастената към адрен...

Скокът е осъществен в парашутното съоръжение Parachutisme Adrénaline, разположено близо до летището. Компанията отказа коментар, тъй като тече разследване.

Жената е имала опит в скачането с парашут, според полицията в Троа-Ривиер, която разследва, за да установи дали това е случай на престъпна небрежност.

Да се каже, че парашутът не се е отворил е "доста неясно и често не е правилно", каза Нанси Корен, директор на спортния отдел на Американската парашутна асоциация (USPA), след като изслушва основните факти, предоставени от провинциалната полиция.

Парашутът трябва да бъде отворен на подходяща височина или няма да има достатъчно време за пълно разгръщане, каза тя. Има вероятност за неизправност на парашута и тогава се разчита на резервно въженце. Въпреки това, тя каза, че парашутната неизправност е "изключително рядка" и злополуките обикновено са причинени от грешка на използващия го, тъй като има конкретни стъпки, които трябва да се предприемат при спешни случаи.

Скачащият трябва да освободи основния улей и да разгърне резервния улей, след като основният улей е освободен, за да се гарантира, че няма заплитане, каза тя.

Парашутист нареди кубче на Рубик в свободно падане (ВИДЕО)

Парашутистът Крис Уолкър от Американския град Кантон, щата Мичиган, демонстрира изключително самообладание. Той успява да нареди кубче...

Коефициентът на смъртност при скачане с парашут е малък.

Скачащият достига скорост от около 177 км/ч, докато свободно пада. Това е само около 300 метра на шест секунди, според USPA.

През 2018 г. USPA регистрира 13 катастрофи с фатален край в САЩ от приблизително 3,3 милиона скока - най-ниският брой в историята на спорта, посочва асоциацията.

Преди това е имало 21 до 24 смъртни случая годишно от 2013 г. насам - това е около една смъртност на 253 669 скока.

Канадската асоциация за спортни парашутисти отказа молба за интервю.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Възможно е по принцип. В историята рекордът на паднал човек и оцелял държи една стюардеса от югославските авиолинии. Самолетът пада от близо 11 километра височина след взрив. Единствената оцеляла е стюардесата, не запомних името. Но тя става национален герой в бивша Югославия, дава интервюта по телевизията и прочие.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Само, че тя не пада самостоятелно, а заедно с част от опашката на самолета.
  : 0 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  До: номер 1.1 Е а падни ти с част от някой самолет да те видим! Както и да падаш от самолет, краят почти винаги е фатален. В много случаи трудно намират части от телата по които да идентифицират жертвите. А падането с част от самолета (освен ако не е парашут) още повече би утежнило ситуацията отколкото свободното падане.
  : 0 !