ЦРУ знаеше за 11-ти септември, но не разбра какво знае, твърди Сноудън

33201
ЦРУ знаеше за 11-ти септември, но не разбра какво знае, твърди Сноудън
Снимка: Getty Images/Guliver

ЦРУ е имало информация за атентатите от 11 септември 2001 година, но не е могло да ги предотврати, защото е било задръстено от...информация. Това е разкрил разобличителят на американското разузнаване Едуард Сноудън в четиричасов разговор с журналиста Брайън Уилямс от телевизия NBC. Разговорът е бил проведен в Москва, информира БГНЕС.

60-минутен откъс от интервюто бе излъчен по телевизията, но от него е бил изрязана онази част, в която Сноудън говори за отговорността на спецслужбите за 11 септември. Руският в. "Аргументи и факти" цитира думите му:

В края на май музей, посветен на 11 септември, 2001 година, отваря врати

Дълго чаканият музей, посветен на жертвите на терористичните атаки от 11 септември 2001 г., ще отвори врати за посетители на обекта на ...

"Знаете ли, ние все пак разполагахме с цялата информация за планирания терористичен акт? Имахме всички телефонни разговори и ЦРУ знаеше кои са тези момчета. Проблемът бе не в това, че ние не можехме да се доберем до нужната информация, проблемът бе в това, че ние просто не разбрахме какво представлява тази информация...Проблемът е, че масовото следене събира толкова много информация, че вече е невъзможно да се справим с нея. В тази купа сено, която ние бяхме събрали, има информация за всеки американец, но тя е толкова много, че ние вече нищо не разбираме. Ако...разполагайки с такава информация, ние допускаме събития като терористичния акт на Бостънския маратон, пропускаме тези хора, чиито имена руските спецслужби ни бяха казали предварително, може ли да говорим, че това е най-добрият начин да защитим живота на американците?", попитал Едуард Сноудън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com