Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Доналд Тръмп с обещание да стане "криптопрезидент"

08 юни 2024, 08:41 часа • 4314 прочитания

Доналд Тръмп се представи като защитник на криптовалутите и се обяви против опитите на демократите да регулират сектора, предава Yahoo News.

Изявлението на републиканеца дойде на събитие, организирано от технологичните предприемачи Дейвид Сакс и Чамат Палихапития в дома на Сакс в Сан Франсиско.

„Той каза, че ще бъде криптопрезидент“, заяви Тревър Трейна, технологичен мениджър от Сан Франциско и бивш посланик на Тръмп в Австрия.

ОЩЕ: 37 държави може да забранят на Доналд Тръмп да влиза в тях

Криптоиндустрията все повече се опитва да влияе на американските политици, тъй като е изправена пред засилен контрол от регулаторните органи.

„Тръмп изтъкна важността на криптовалутите и подчерта, че подкрепя сектора“, казва Хармит Дхилон, член на Националния комитет на Републиканската партия.

Снимка: Getty Images

През 2022 г. Джо Байдън подписа изпълнителна заповед, насочена към осигуряване на отговорно развитие на цифровите активи. Това доведе до доклади, призоваващи регулаторите като Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) и Комисията за търговия със стокови фючърси да издадат насоки и правила за справяне с рисковете в крипто екосистемата.

Белият дом под ръководството на Байдън заяви, че има желание да работи с Конгреса за разработване на регулаторна рамка за криптовалутите.  

ОЩЕ: Тръмп ще обжалва осъдителната присъда, Байдън го нарече "заплаха за демокрацията"

Говорителят на Белия дом Робин Патерсън заяви, че администрацията на Байдън е подкрепила иновациите в областта на цифровите активи, като същевременно се е стремяла да защити потребителите от „рисковете, свързани с новите технологии“.

Въпреки че Сан Франциско е силно либерален, все по-голям брой високопоставени местни криптоинвеститори подкрепят Тръмп. Някои от тях обосноваха решението си именно с прекомерните регулации.

Антоанета Начева
Антоанета Начева Отговорен редактор
Новините днес