X
 
 

Доверието на американците и към политиците, и към медиите се топи главоломно

1408 1
photo of Доверието на американците и към политиците, и към медиите се топи главоломно
Снимка: iStock/Guliver
Една голяма част от американците нямат доверие в медиите, а още повече са тези, които не вярват на правителството и на политическата класа, според ново проучване, предаде БГНЕС.

Според изследването на анализаторската компания Pew Research Center, 61% от анкетираните смятат, че медиите доброволно игнорират важни събития, докато 69% смятат, че федералното правителство умишлено прикрива важна информация от обществеността. Близо две трети от анкетираните заявяват, че е трудно да се разграничи истината от лъжата в изявленията на политиците, а 50% твърдят същото, когато става въпрос за разпространената в социалните мрежи информация.

Българите вярват на ЕС и институциите му, но не и на държавата си

Над половината (53%) от българските граждани над 15-годишна възраст имат доверие на Европейския съюз – с 9 процентни пункта над с...

"Американците вярват, че липсата на доверие затруднява решаването на неотложните проблеми, произтича от кризата на политическата култура и разделя съседите", коментира Ли Рейни, ръководител на социологическите интернет проучванията и технологии в Pew Research Center.

Една от причините за липсата на доверие в правителството е самият президент Доналд Тръмп - за 14% от анкетираните. Милиардерът, според база данни за верифициране на информацията, редовно обновявана от The Washington Post, изрича повече от 10 000 фалшиви твърдения, а той от своя страна, редовно обвинява големите медии, че разпространяват "фалшиви новини" за него. Само според 10% от анкетираните са виновни медиите.

Ситуацията обаче не е безнадеждна: 84% от анкетираните смятат, че доверието в правителството може да се подобри, а 86% смятат, че доверието между гражданите може да бъде възстановено.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • 1 преди 4 седмици Профил на трол?
    Другарят Октомври ПОЗДРАВЯВА ВСИЧКИ ДЕСТРУКТИВНИ СИЛИ В Сащ И ГИ ПРИЗОВАВА ДА ИЗТОСТРЯТ по бързо и качествено НАПРЕЖЕНИЕТО/ НАЙ ВЕЧЕ РАСОВОТО/. Сащ СА ВИНОВНИ И ОТГОВОРНИ ЗА ВСИЧКИ НЕЩАСТИЯ И БЕДИ НА Човечеството в ПОСЛЕДНИТЕ ВЕКОВЕ. ТЕ ПОДГОТВЯТ И ЯДРЕН АПОКАЛИПСИС. Това НА снимката е САТАНАТА под Формата на знаме.
Последно в Актуално