Един от полицаите, убили мъж в САЩ, е осъждан и с дълго криминално досие

5135
Един от полицаите, убили мъж в САЩ, е осъждан и с дълго криминално досие
Снимка: Getty Images/Guliver

Един от тримата вече бивши полицаи, обвинени в убийството на афроамериканеца Джордж Флойд в Минеаполис в САЩ, има редица криминални престъпления в досието си, както и санкци за множество нарушения на правилата за движение на пътя, съобщава Daily Mail.

37-годишният полицай Томас Лейн бе обвинен за смъртта на Флойд. Убийството е станало в четвъртия работен ден на пълно работно време, което полицаят е имал. В сряда Лейн беше обвинен по общо седем обвинения, сред които възпрепятстване на съдебния процес и разследването по него.

Преди да бъде нает като полицай, Лойд е работил в сферата на услугите и никога не се е имал интереси в спазването на закона. От полицията в Минеаполис предадоха досието на Лойд на разследващите органи, но справка в регистрите показала, че множество от нарушенията на полицая вече са изтрити и не фигурират в него. В досието на Лойд е отбелязано, че полицаят е напуснал гимназия далеч преди да я завърши, като за периода от 2010 г. до 2017 г. е работил на повече от десет работни места - като барман, охранител, търговски сътрудник и като промоутър. Едва през 2017 г. мъжът започва работа като помощник в отдел за превъзпитаване на малолетни и непълнолетни лица чрез пробация.

Facebook премахна над 200 акаунта заради радикален расизъм

Над 200 акаунта на реални хора с профили в социалната мрежа Facebook са били премахнати от администраторите заради радикален расиз...

Само за 2020 г. Лойд има десетки нарушения на движението по пътя, сред които са превишена скорост, възпрепятстване на движението, неправилно паркиране.

Още на 18-годишна възраст полицаят, участвал в убийството на Флойд, е бил съден за възпрепятстване на съдебен процес, увреждане на имущество, незаконно събиране и нередно поведение. Той е бил осъден по две от обвиненита.

Шест години по-късно получава нова присъда след сблъсъци с полицията по време на шумно парти.

Вече бившият полицай стартира кариерата си в полицейския участък в Минеаполис като кадет през 2019 г. Той е един от първите полицаи, които се отзовават на сигнал, че 46-годишният Флойд се опитва да пласира фалшива 20-доларова банкнота в магазин.

Вашингтон се готви за най-големия протест срещу расизма

Вашингтон се готви да посрещне днес най-големия протест срещу расизма от 25-ти май насам, когато полицай причини смъртта на чернокожия ...

На видеозаписа, на който колегата му Дерек Чавин натиска врата на Флойд с коляно към земята, се чува как Чавин го пита дали иска да се сменят, но Лой отказва. Другите им двама колеги от полицията не се намесват дори когато виждат, че афроамериканецът изпада в безсъзнание.

40 години затвор грозят Лейн, който е обвинен в подпомагане и подбуждение към убийство, докато е извършвал престъпление и е помагал за умишлено убийство - виновна небрежност, създаваща неразумен риск според законите в страната.

Вижте още:

Какво се знае за полицаите, арестувани за убийството на Джордж Флойд

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

47-годишна жена е първият евтанизиран човек в Перу

Закон в САЩ: Руски пари може да се харчат за Украйна, забрана за TikTok

Венецуела изгони хиляди от незаконна златна мина

Над 60 млрд. долара: Ново оръжие от САЩ за Украйна

Директорът на ФБР: TikTok е проблем за националната сигурност на САЩ

Републиканците за малко да сложат прът за новата военна помощ на САЩ за Украйна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com