ФБР стигна до най-търсения убиец в САЩ

2335
ФБР стигна до най-търсения убиец в САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver

В Мексико задържаха убиеца на университетска преподавателка от САЩ, който 12 години се е укривал под прикритието на учител по йога, съобщи VICE.

Хорхе Руеда Ландерос беше арестуван по искане на Интерпол през декември в град Гуадалахара. Според разследващите на 25 октомври 2010 г. той е убил преподавателката по счетоводство от Американския университет в щата Вашингтон Сю Маркъм. Жената бе убита в дома си и полицията първоначално смяташе, че става въпрос за убийство по време на грабеж. По-късно обаче се установи връзка между починалата и Ландерос, който имал общи финансови дела и доста близки отношения с нея.

При преследване Ландерос не можа да бъде задържан, тъй като заминал за Мексико. Скоро името му се появи в списъка на най-издирваните на ФБР, който включва хора, извършили тежки федерални престъпления. През 2011 г. заподозреният даде интервю за The Washington Post от Мексико, в което се призна за невинен. Той обясни и как пръстовите му отпечатъци и ДНК следи са се появили в къщата на жертвата.

„Разбирам как изглеждат нещата от тяхна гледна точка. Накрая ще ме намерят, ако се постараят... Пих вино от нейните чаши и вода от нейните чаши там, ядох с нейните вилици. Спах на леглото и на дивана в къщата й“, каза Ландерос, обяснявайки как полицията има толкова много доказателства срещу него.

Бум на онлайн сексуалното изнудване над деца, отчитат от ФБР

Представители на американското правосъдие предупредиха, че е налице "бум" на случаите, при които деца са изнудвани за пари, след като с...

След това интервю предполагаемият убиец не може да бъде открит повече от 12 години, но в края на 2022 г. мексиканската полиция успява да влезе в следите му. Оказа се, че Ландерос живее в Гуадалахара под името Леон Ферара и се занимава с преподаване на йога и писане на поезия.

Американските правоприлагащи служители сега очакват екстрадицията на заподозрения. Грози го доживотна присъда за предумишлено убийство. Семейството и приятелите на Сю Маркъм заявиха, че са доволни от действията на полицията и се радват, че най-накрая справедливостта ще възтържествува.

По-рано беше съобщено, че жител на САЩ, който е изнасилил и убил две жени, е бил заловен 17 години след първото престъпление. Преди това в полицейската база данни не е имало негови отпечатъци, пише БГНЕС.

ОЩЕ: Проруски хакери атакуваха ФБР

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка