"Фич" понижи рейтинга на Бразилия на ръба на категория "боклук"

3561
"Фич" понижи рейтинга на Бразилия на ръба на категория "боклук"

Агенция "Фич" намали дългосрочния кредитен рейтинг на Бразилия на ръба на територия "боклук" (високо рисков рейтинг), предупреждавайки, че страната може в скоро време да загуби своя инвестиционен рейтинг, тъй като правителствените финанси се влошават с оглед на продължителната рецесия и на политическата нестабилност, предаде БНР.

Кредитната агенция намали рейтинга на Бразилия до "ВВВ-" от "ВВВ" и в същото време запази негативна перспектива, което предполага, че в рамките на следващите 12 месеца "Фич" може да се превърне във втората водеща дългова агенция, която да понижи бразилския рейтинг до категория "боклук".

Бразилската полиция е убивала по 8 души на ден през 2014г.

Бразилските полицаи са убили най-малко 3022 души миналата година в страната, което е средно по осем души на ден, предаде Франс прес. То...

Това решение вероятно ще доведе до повишаване на цената на заемите за бразилското правителство и за местните компании, което от своя страна може да окаже допълнителен натиск върху президента Дилма Русеф да се опита да прокара през Конгреса на страната ключов пакет с мерки на икономии. Подобни допълнителни мерки на икономии могат да бутнат най-голямата икономика в Латинска Америка в дълбока рецесия и да отслабят управлението в страната, което и без това се намира в тежка политическа криза.

Негативните перспективи отразяват нашето виждане, че слабото икономическо и фискално представяне вероятно ще остане в сила, докато политическата несигурност в страната може да продължи да натежава на общото доверие, посочи "Фич" след своето решение.

Според агенцията несигурността ще отложи позитивното обръщане на настоящите негативни тенденции в икономическия растеж и инвестициите.

Решението на "Фич" идва малко повече от месец, след като агенция "Стандард енд Пуърс" намали кредитния рейтинг на Бразилия до територия "боклук", цитирайки нарастващите политически проблеми, които са довели до безпорядък в икономическата политика на страната.

Бразилия е приютила повече сирийски бежанци, отколкото някои европейски страни и САЩ

Бразилия е настанила на своя територия повече бежанци от Сирия, отколкото много други страни от ЕС. Това се отнася за целия период от н...

Евентуално скорошно понижаване на бразилския рейтинг до територия "боклук" и от страна на "Фич" ще има още по-голямо негативно влияние върху дълговия пазар на водещата латиноамериканска икономика, тъй като мнозина глобални инвеститори няма да желаят да притежават бразилски облигации, ако поне две от трите водещи кредитни агенции са определили неинвестиционен рейтинг на страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com