Fox News уволни едно от най-популярните си лица и стожер на Тръмп

3931
Fox News уволни едно от най-популярните си лица и стожер на Тръмп
Снимка: Getty Images

Fox News съобщи, че се е „съгласил да се раздели“ с водещия Тъкър Карлсън. Решението идва по-малко от седмица след като Fox News уреди извънсъдебно споразумение по дело за клевета с Dominion Voting Systems за 787,5 милиона долара за разпространението на изборни лъжи от мрежата.

Fox News обяви, че последното шоу на Карлсън е било петък, 21 април.„Благодарим му за службата му към мрежата като домакин и преди това като сътрудник“, се казва в прессъобщението от мрежата.

Тръмп: Путин е много умен, той обича Украйна (ВИДЕО)

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, който е изправен пред 34 криминални обвинения, даде интервю за FOX News след освобождаванет...

Тъкър Карлсън беше ключова фигура в огромното съдебно дело за клевета на Dominion Voting Systems срещу Fox News, което страните уредиха миналата седмица за историческата сума от 787,5 милиона долара. Водещият също имаше роля в съдебния спор: едно от 20-те предполагаеми клеветнически предавания на Fox, споменати в делото, идва от високо оцененото шоу на Карлсън. Той трябваше да бъде един от първите свидетели на Dominion, които да дадат показания на процеса. А личните му текстови съобщения, които станаха публични като част от делото, отекнаха в цялата страна.

Глашатай на Тръмп призовава САЩ да слушат подал оставка британски националист за Путин

Професионалната репутация на Карлсън, а и на други журналисти от Fox, беше поставена под огромно съмнение по време на процеса. В хода на събирането на доказателствата бяха разкрити вътрешни мейли и съобщения, които показват, че Тъкър Карлсън е знаел, че разпространява невярна информация за изборите и за ролята на Dominion в тях.

Американското издание Politico описва Тъкър Карлсън като най-големия глашатай на "тръмпизма". Отделно се счита, че е повлиял в някои от външнополитическите решения на Доналд Тръмп, докато беше президент, като например за иранската криза. Карлсън нарече и специалния прокурор Робърт Мълър "хлъзгав и нечестен", когато избухна скандала с руското влияние върху Тръмп.

Съдят Fox News за дезинформация за изборите в САЩ през 2020 г.

Очаква се съдебните заседатели да разгледат иска за клевета на компания за машини за гласуване на стойност 1,6 млрд. долара срещу Fox N...

Медийният глашатай на Тръмп ползва фалшиви данни за войната в Украйна (ВИДЕО)

Изрично в статията на английски език за него в "Уикипедия" е написано, че разпространява тезите на руската пропаганда за войната в Украйна. Всъщност Карлсън, още когато "Ислямска държава" беше централен проблем за американската външна политика, призоваваше САЩ да работят с Русия за елиминирането ѝ. "Путин, при всичките му недостатъци, не мрази Америка така, както либералите", тези скандални думи Карлсън изрече през 2019 година. А през 2021 година телевизионният водещ обяви, че НАТО съществува само да измъчва Владимир Путин, като изданието Daily Beast отдели специално внимание какво прави Карлсън и как той звучи идентично с пропагандните опорни точки на Кремъл - включително, че Майдана от 2014 година в Украйна е "американски преврат".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Десетки радикални пропалестински активисти превзеха сградата на Колумбийския университет (ВИДЕА)

Тежка присъда за американец за опит за шпионаж

Джо Байдън проведе разговор с лидерите на Катар и Египет

Най-малко 25 загинали след автобусна катастрофа в Перу

Трима полицаи загинаха при престрелка в Северна Каролина (ВИДЕО)

САЩ и Мексико с общи мерки срещу миграцията

Вашингтон обвини израелски отряди в груби нарушения на правата на човека

Акула нападна и рани тежко британец на Карибите

Торнадо в САЩ уби четирима души, сред които и бебе (ВИДЕО)

Мъск: Държавите се свиват

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com