Готвели преврат и убийство на Обама

8105
Готвели преврат и убийство на Обама

Четирима американски военни са подготвяли държавен преврат и убийството на президента на САЩ Барак Обама.

Заговорниците от редовия и младшия команден състав на Трета мотопехотна дивизия базирана във Форт Стюарт /Джорджия/ имали и склад с оръжие и боеприпаси. За да се снабдят с въоръженията те дали 87 хиляди долара. Историята бе съобщена от представителката на прокуратурата в щата Джорджия Исабел Поли.

По нейните думи следствието установило, че задържаните са членували в действащата в базата антиправителствена радикална организация "Безсмъртни завинаги, винаги готови".

Водачът на групата, редник Айзък Агиги, заповядал на съучастниците си да ликвидират уволнилият се от казармата 19-годишен Майкъл Рорк, за да не разкрие заговора пред властите.

Екстремистите убили Рорк и жена му през декември миналата година в гората до военната база в Джорджия.

Според прокуратурата заговорниците планирали да превземат складовете с оръжие във Форт стюард и да взривят сградата на управлението за вътрешна сигурност и хидросъоръжения в щата Вашингтон. След това предвиждали да извършат покушение срещу президента Обама и държавен преврат в САЩ.

Обвиняемите, както отбелязва прокуратурата, не крият острата си неприязън към действащия държавен глава. По думите на Агиги и съучастниците му, "тъмнокож президент с чуждестранно име няма място в Белия дом".

Прокуратурата засега не разполага с точни данни за състава на нелегалната групировка, която властите приравняват с терористична организация. Не се изключва, че в нея членували действащи военнослужещи и вече демобилизирани армейци.

Редактор: Георги Иванов

5 неща, които Ромни трябва да направи, за да победи

Всяко национално проучване на общественото мнение през последните три седмици, или общо 11, показа, че надпреварата между президента Б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com