Говорителят на Путин обясни защо Москва въведе контрасанкциите срещу Вашингтон

4754
Говорителят на Путин обясни защо Москва въведе контрасанкциите срещу Вашингтон
Снимка: Getty Images

Кремъл обясни, че не е изчакал американският президент Доналд Тръмп да подпише закона за антируските санкции, тъй като след решението на Сената на практика въпросът вече е решен.

„В конкретния случай по-голямо значение има формата на закона, която вече беше одобрена от Сената. Технологически тази форма е почти окончателна“, коментира говорителят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от Интерфакс.

Русия е "крайно негативно настроена" към санкционната реторика на САЩ

Руската федерация е крайно негативно настроена към продължаването на санкционната реторика на САЩ и я счита за контрапродуктивна, защот...

На въпрос дали заявлението на руското Министерство на външните работи показва недоверието на Москва към обещанията на Белия дом да внесе някакви промени в одобрения от Конгреса закон, Песков отговори: „Всъщност в изказванията на Белия дом ставаше дума за възможно засилване на санкциите. Поради тази причина това нищо не променя“, отбелязва още "Фокус".

По-рано Владимир Путин нарече разработването на нови ограничения от страна на Вашингтон "действия с особен цинизъм". По думите му отговорът на Русия ще зависи от окончателния вариант на законопроекта.

Припомняме, че Руското външнополитическо ведомство обяви въвеждането на ответни мерки по отношение на САЩ, след като американският Сенат одобри допълнителни санкции срещу Русия, Иран и Северна Корея.

Предлагаме до 1 септември американската страна да намали броя на дипломатическите и техническите си служители, работещи в американското посолство в Москва, в генералните консулства в Санкт Петербург, Екатеринбург и Владивосток в съответствие с броя на руския дипломатически и технически персонал в САЩ“, отбелязаха от руското външно ведомство.

Москва отвърна на санкциите на САЩ: Намалете броя на дипломатите си в Русия

Руското министерство на външните работи обяви, че въвежда контрамерки в отговор на новия пакет от санкции на САЩ, в които влиза искане ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com