Холивуд зарязва Обама

5235
Холивуд зарязва Обама
Президентът може да се лиши от ценни дарители заради позицията му относно закона за интернет пиратството

Барак Обама може да се лиши от ценни дарители в Холивуд за кандидат президентската си кампания заради неговата позиция относно спорното законодателство за борбата с интернет пиратството и за защитата на интелектуалната собственост, съобщава в. "Дейли телеграф".

Барак Обама вече се дистанцира от проекта на закона за интернет пиратството, като изрази мнение, че разпоредбите в него са отишли прекалено далеч.

Обама нареди да се облекчи визовия режим

Барак Обама разпореди да бъде ускорен процесът на издаване на визи за чуждестранни туристи, предаде Ройтерс. "Искам Америка да бъде т...

Така той предизвика недоволството на холивудските кръгове. Законът за възпиране на онлайн пиратството и Законът за защита на интелектуалната собственост се подкрепят от големите медийни компании, както и от холивудските студия.

Двата закона целят да намалят нелегалното теглене и гледане на телевизионни предавания и филми онлайн. Технологичните компании от Силициевата долина обаче се опасяват, че законите ще дадат на медийните компании прекалено много правомощия да закриват уебсайтове, които според тях нарушават авторски права.

Според Крис Дод, бивш сенатор от Демократическата партия, който миналата година беше начело на клуба, лобиращ за Обама в Холивуд, сега заради позицията си Обама може да се лиши от ценни дарители.

"Хората в Холивуд гледат внимателно кой ги подкрепя", подчерта Дод. За миналата кандидат президентска кампания на Обама и Холивуд, и Силициевата долина дариха общо около 9 милиона долара. За настоящата кампания те вече са дарили 4 милиона долара.

Обама губи популярност

Барак Обама губи популярност сред независимите избиратели, които помогнаха за победата му на президентските избори от 2008 г., и това м...

Очакваше се още пари да дойдат от тях в идните седмици. Но след като по-рано тази седмица Белият дом разпространи изявление в което изразява симпатии към критиците на законопроекта за интернет пиратството, изпълнителни директори на холивудски компании обявиха, че няма да участват в няколко прояви за набиране на средства за кампанията на Обама.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка