Импийчмънт на Джо Байдън: Как от Белия дом се подготвят за подобен сценарий

8186
Импийчмънт на Джо Байдън: Как от Белия дом се подготвят за подобен сценарий
Снимка: Getty Images

В Белия дом се подготвят за евентуално искане на импийчмънт на президента Джо Байдън. Вече са наети две дузини адвокати, комуникационни експерти и специалисти, които да подготвят подходящ отовор при възникване на искане за отстраняване.

Подготовката

Според независими източници на NBC News президентската институция се подготвя за това от месеци в резултат от разследванията, инициирани от Републиканците. Хората от екипа на Джо Байдън казват, че тече сериозна подготовка за яростен отпор на искане за импийчмънт, което да бъде представено като партизанска измама без никакви доказателства, чиято цел е да бъде предизвикан хаос.

Още: Президент в сянка или напротив: Как Камала Харис ще повлияе на изборите в САЩ? (СНИМКИ)

"Ако трябва да сравняваме сегашната ситуация с предишни искания за импийчмънт, сериозно ще се затрудним, защото никога в модерната ни история искане за импийчмънт не е било заявявано без да има каквито и да било основания.", казват източниците на изданието.

Белият дом започна да се подготвя за подобна ситуация още в началото на годината, но след изказването на Кевин Маккарти от Републиканската партия, в което се казва, че искането за отстраняването на Джо Байдън от поста е естествена стъпка напред, екипът на президента на САЩ прекарва значителна част от времето си в изследване на мотивите на Републиканците и формиране на достатъчно подготвен екип.

На какво ще се основава искането за импийчмънт

Снимка: Getty Images

Републиканците казват, че основата на искането им за импийчмънт ще бъде построена върху криминалната дейност на сина на Джо Байдън - Хънтър Байдън, развивала се като част от чуждестранни бизнес сделки. Друга част от основанията ще стъпят на недоказаните обвинения, че докато е бил вицепрезидент на Барак Обама, е участвал в даване на подкуп, корупция или по някакъв друг начин е използвал властта, за да помогне на сина си. Според Маккарти в семейството на Байдън се възпитава корупционна култура.

За да се подготви максимално добре, екипът на Джо Байдън се връща чак до 1998 г., когато Бил Клинтън е подложен на импийчмънт, именно когато се радва на най-високо одобрение - 73%.

Специалният отдел на Байдън в Белия дом включва адвоката Ричард Заубер и Ръс Анело, бивш директор на персонала на Комитета за надзор на Камарата. Част от екипа са ветеранът от президентската кампания Иън Самс, който често оборва твърденията на републиканците в социалните медии, и бившият директор по комуникациите на про-Байдън групата "Building Back Together" - Шарън Янг. Скоро ще се присъедини и новият съветник на Белия дом Ед Сискел.

Още: Републиканците в САЩ не дават повече милиарди за Киев, искат специален инспектор

Какъв е шансът за успех

Снимка: Getty Images

Членове на Републиканската партия са скептични, че искането за импийчмънт ще има успех, тъй като липсата на доказателства е очевидна. Това колебание кара служители на Байдън да вярват, че са дори в по-добра позиция да спечелят битката на общественото мнение от Клинтън, който беше в импийчмънт, след като беше хванат да лъже, че е имал афера със стажантката в Белия дом Моника Люински. Тръмп беше отстранен първо по обвинения, че е злоупотребил с властта си, като е заплашил да спре помощта за Украйна, освен ако правителството в Киев не разследва опонента му за преизбиране – Байдън – и семейството му. Вторият му импийчмънт бе насочен към действията му по време на нападението на 6 януари срещу Капитолия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк
Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Продуцентът Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк. Апелативният съд отмени присъдата му от 2020 г. за изнасилване и сексуална агресия. Това...