Импийчмънтът на Тръмп отегчава мнозина сенатори

1621
Импийчмънтът на Тръмп отегчава мнозина сенатори
Снимка: Getty Images/Guliver

Американските сенатори бяха обвинени, че заспиват, играят игри и нарушават редица правила по време на процеса за импийчмънт срещу президента на САЩ Доналд Тръмп, предаде БГНЕС.

Джим Риш и Джим Инхофе са сред членовете на Сената, които очевидно са задремвали по време на продължителните изслушвания. Други сенатори са забелязани да решават кръстословици.

Фактическият старт на процеса по импийчмънт срещу Тръмп показа - републиканците ще го бранят

Искри прелетяха още със старта на фактическия процес за импийчмънт на американския президент Доналд Тръмп, заради предложените правила ...

По време на процеса най-сериозното обвинение срещу президента беше, че предполагаемата злоупотреба с власт на Тръмп заплашва американската демокрация.

Сенаторите действат като съдебни заседатели, които решават дали президентът да бъде отстранен от поста си. Но някои от членовете му - и републиканци, и демократи - бяха обвинени тази седмица от американските медии, че се държат като отегчени ученици в час.

Правилата призовават сенаторите да останат през цялото време на заседанията по време на процеса за импийчмънт. Но най-малко 9 демократи и 22 републиканци са напуснали местата си по различно време днес, според BBC. Между тях са надеждата на демократите за Белия дом Бърни Сандърс, Ейми Клобучар и Майкъл Бенет.

Марша Блекбърн, републиканец от Тенеси, се защити в Twitter, след като беше забелязана да чете книга по време на заседанието. Тя написа, че книгата – "Как мразещите Тръмп разбиват Америка" - "дава добра представа за днешните процедури".

Сенатор Риш - републиканец, който председателства Комитета за външни отношения на Сената, беше забелязан да седи отпуснат и неподвижен със затворени очи на бюрото си по време на изслушванията. Говорител на сенатора на Айдахо отрече, че е заспал, заявявайки пред The Wall Street Journal, че Ръш просто е слушал внимателно "със затворени очи".

Джо Байдън няма да свидетелства в Сената по делото за импийчмънт на Тръмп

Бившият американски вицепрезидент Джо Байдън заяви, че няма да се подчини на призовка на Сената да даде показания по делото за импийчмъ...

Сенатор Инхов, републиканец от Оклахома, беше забелязан в сряда от репортер на NBC да дреме на стола си преди да бъде разбуден от сенатора Тод Йънг, републиканец от Индиана, който седеше до него.

Марк Уорнър, демократ от Вирджиния, беше наблюдаван да стои неподвижно с ръка, покриваща очите му в продължение на 20 минути.

Телефоните, лаптопите и таблетите са редовен аксесоар по време на нормални изслушвания в Сената, но цялата електроника е забранена по време на този процес, правейки мнозина сенатори нервни.

Пат Лийхи, демократ от Върмонт, беше чут да възкликва "скъпоценното ми", докато си вземаше обратно смартфона от кутията пред залата - алюзия с думите на Голъм от "Властелина на пръстените".

Някои сенатори очевидно са намерили начин да заобиколят строгите правила, носейки смарт часовници.

Белият дом е опитал да замрази помощта за Украйна 90 минути след разговора на Тръмп със Зеленски

Белият дом се е опитал да замрази помощта за Украйна само 91 минути след като през юли президентът Тръмп разговаря с президента Владими...

Сенаторът от Масачузетс Елизабет Уорън беше забелязана от репортер на ABC News да си рисува нещо на хартия.

Има и строги правила срещу храненето по време на заседанията, но сенаторите са забелязвани редовно да дъвчат шоколад или дъвки.

Преди да започнат изслушванията на поредното заседание, някои републикански сенатори заявиха, че не са чули нищо ново в аргументите на прокурорите-демократи и вече са взели решение да оправдаят президента. За отстраняването на Тръмп от длъжност се изисква мнозинство от две трети от гласовете в Сената, а републиканците имат 54 гласа от 100 възможни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

47-годишна жена е първият евтанизиран човек в Перу

Закон в САЩ: Руски пари може да се харчат за Украйна, забрана за TikTok

Венецуела изгони хиляди от незаконна златна мина

Над 60 млрд. долара: Ново оръжие от САЩ за Украйна

Директорът на ФБР: TikTok е проблем за националната сигурност на САЩ

Републиканците за малко да сложат прът за новата военна помощ на САЩ за Украйна

Две жени са открити мъртви, а дете е отвлечено във Вашингтон: Полицията издирва бивш полицай

CNN: Оръжията от САЩ са близо до Украйна, ще пристигнат светкавично

Йоко Оно с медал за изключителен принос към американската култура

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка