Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Канибал уби и изяде съсед, за да си „излекува мозъка“

21 декември 2021, 06:50 часа • 3548 прочитания

Мъж е обвинен, че е убил и изял своя съсед с вярването, че ще излекува мозъка му“, съобщиха властите в САЩ. 39-годишният Джеймс Дейвид Ръсел е арестуван и обвинен в убийство от първа степен.

Предполагаемата му жертва е идентифицирана като Дейвид М. Фладжет, на 70 г. Полицията е била извикана по сигнал за смърт при подозрителни близо до Кларк Форк, Айдахо. При посещение на адреса ден след убийството властите са открили парчета от тялото на Флажет. Сред зловещите находки са и микровълнова печка и стъклена купа, която съдържа кръв, както и окървавени чанта и нож.

Полицаите признават, че са шокирани от гледката. Детективът от окръг Бонер Филип Стела признава, че това е първото обвинение за канибализъм в Айдахо. Местни медии съобщават, че Ръсел не е бил тестван за дрога и алкохол, след като е бил задържан.

Властите смятат, че жертвата е била измъчвана преди да бъде убита, а ръцете й са били вързани с тиксо зад гърба. Убиецът е разказал, че вярвал, че ще успее да се „излекува, като отреже части от плът“ и че те ще „излекуват мозъка му“, пише БГНЕС.

Според законодателството в Айдахо канибализмът се наказва с присъда до 14 години затвор. Разследването продължава. Следващото дело е насрочено за 28 декември.

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес