Клинтън прие номинацията на демократите и обеща да засили борбата с тероризма

811
Клинтън прие номинацията на демократите и обеща да засили борбата с тероризма
Снимка: Getty Images/Guliver

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън официално прие номинацията на Демократическата партия да се кандидатира за президентския пост. 

В речта си пред националния конгрес на Демократическата партия във Филаделфия, тя благодари за доверието и се съгласи да се впусне в надпреварата за високия пост на изборите на 8 ноември. Така Хилъри Клинтън стана първата в историята жена кандидат за президент на САЩ от една от двете големи американски политически партии. 

Обама с твърда подкрепа за Клинтън: Хилари знае какви са залозите (ВИДЕО)

Номинираната за Белия дом от демократите Хилари Клинтън изненада екзалтираните делегати. Тя се появи на трибуната по време на конгреса ...

Клинтън обеща да засили борбата срещу международния тероризъм. "Ще работим с всички американци и нашите съюзници, за да се борим с тероризма и ще го победим", каза кандидатът за президент на САЩ. 

САЩ трябва да са в състояние, заедно със своите съюзници, да отразят всяка заплаха, включително и от страна на Русия, посичи Клинтън. 

Тя обвини своя политически опонент Доналд Тръмп, който ще участва в президентските избори през ноември като кандидат на Републиканската партия, че разделя американското общество, което се отразява отрицателно, включително и върху борбата с тероризма. 

Според нея Тръмп всява атмосфера на страх, и обеща, че няма да реализира идеите му за изграждане на стена по границата с Мексико и да забранява имиграцията на мюсюлмани. "Той иска да ни раздели един от друг и от останалата част на света ... Той иска да се страхуваме от бъдещето и един от друг". 

Певицата Деми Ловато подкрепя Хилари Клинтън

Певицата Деми Ловато подкрепя реформата за психично здраве и одобрява Хилари Клинтън за президент на САЩ. 23-годишната поп звезда се п...

Според Хилари Клинтън за ядрените оръжия не може да се вярва на Тръмп. Тя заяви, че опонентът й губи самообладание и при „малка провокация“. "Човек, който може да примамите с tweet, не е такъв, на когото можете да се доверите за ядрените оръжия“, отбеляза Клинтън.

"Няма да изграждаме стената, а ще градим икономика, където всеки, който иска работа, може да я получи", посочи Клинтън. "Няма да забраняваме каквато и да било религия, ще работи с всички американци и нашите съюзници, за да се борим срещу тероризма", - каза Клинтън. Тя също така обеща възможност за получаване на гражданство за милиони нелегални имигранти в САЩ. 

Тръмп по-рано заяви, че ще се бори за миграция и ще забрани приемането на мюсюлмани в САЩ, както и че ще изгради стена по границата с Мексико. 

На националния конгрес на Демократическата партия във Филаделфия Клинтън заяви, че американците имат право да са ядосани заради икономиката, която все още не работи както трябва.

Защо хората мразят Хилари Клинтън

Негативните нагласи към Хилари Клинтън са факт от 20 години насам. "В нея просто има нещо, което дразни хората", заявява Сали Куин от В...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Съветници на Тръмп обсъждат наказания за държавите, които се отказват от долара

Американските ВВС с уникално ВИДЕО: Хеликоптер CH-53K пренася изтребител F-35 и едновременно зарежда във въздуха

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Доналд Тръмп осъди пропалестинските протести в САЩ

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com