X
 
 

Кмет се извини на чернокожи заради полицейски действия

807 0
Кмет се извини на чернокожи заради полицейски действия
Снимка: iStock/Guliver
Кметицата на американския град Финикс се извини на чернокожо семейство, което беше заплашено с пистолети от полицаи, предаде БГНЕС.

Служителите на реда реагирали на сигнал за кражба в магазин. Видеозапис показа как те вадят пистолети и крещят на семейството да слязат от колата си. Пистолетите остават насочени към цивилните, въпреки че те видимо не показват да са заплаха за полицаите.

Десетки полицаи са ранени след бунтове на малцинствата в Мемфис

Най-малко 25 полицаи са ранени в бунтове на малцинствата в американския град Мемфис, пише Си Ен Ен. Вечерта започнала с протест на жите...

Семейството твърди, че дори не са разбрали, че 4-годишната им дъщеря е взела кукла на стойност едва 1 долар, докато напускали магазина.

Кметицата Кейт Галего написа в обръщение, че поведението на полицаите е било "напълно неуместно и очевидно непрофесионално". "Няма вариант, при които такива действия дори да се приближават до приемливото. Самата аз съм майка и да видя тези деца, поставени в такава ужасна ситуация е повече от разстройващо", написа още Галего.

Кметицата каза, че градът ускорява процеса по въвеждането на камери, които полицаите да носят прикрепени към тялото.

По-късно ще има и среща по темата за заплашеното семейство между различни общности в града.

Домашни кучета и собственикът им са задържани за смъртта на мъж край село Владо Тричков

Пет домашни кучета и собственикът им са задържани за смъртта на 39-годишен мъж край село Владо Тричков. Това съобщиха от пресцентъра на...

Родителите на заплашените деца казаха, че ще съдят град Финикс за 10 милиона долара. Рап легендата Джей Зи обеща да покрие разходите им за адвокат.

Actualno.com

Етикети: