Кметът на Ню Йорк: Взривът в Манхатън бе опит за терористичен акт

2680
Кметът на Ню Йорк: Взривът в Манхатън бе опит за терористичен акт
Снимка: Getty Images/Guliver

Днешната експлозия в Манхатън, при която пострадаха четирима души, бе опит за терористичен акт, потвърди кметът на града Бил де Блазио.

"Това бе опит за терористична атака. Слава Богу, извършителят не успя да постигне крайната си цел. Няма други инциденти към момента, нито ни е известно да се подготвят такива. Разбира се, ще изчакаме по-пълно разследване от полицията и ФБР, но всичко, което знаем към този момент, е за един извършител, който, слава Богу, не успя да осъществи целта си. Засега няма достоверни и специфични заплахи за Ню Йорк", заяви той.

Появи се снимка на мъжа, опитал да взриви автогарата в Ню Йорк

27-годишен ислямист от Бангладеш е мъжът, който днес едва не причини кървава баня на най-голямата автогара в САЩ, съобщи полицията в Ню...

Властите идентифицираха извършителя на атентата в Манхатън. Това е 27-годишният Акайед Ула. Той е бил задържан и отведен в болница, след като се самонаранил при опита да задейства самоделно взривно устройство на една от най-оживените автогари в града малко към 7:20 часа местно време. Освен него пострадаха леко още трима души.

Губернаторът на щата Андрю Куомо съобщи, че движението на автобусите и на почти всички линии на метрото са възстановени. Полицейското присъствие в района обаче ще остане засилено.

Медиите разпространиха видеозапис на случилото се. На кадрите, които са с лошо качество, се вижда как човек лежи по гръб на земята, след като силният дим от взрива се разсейва.

По-рано днес медиите съобщиха, че няколко линии на метрото в района са били евакуирани.

Има ранени при взрива в Ню Йорк (ВИДЕО)

Терорист е активирал взривно устройство в тунел в близост до оживената автогара Port Authority в Ню Йорк близо до Times Square. Няколко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com